Investor

Korea tæsker investeringsbankerne

Med Tysklands nederlag til Sydkorea er Danmarks nabonation mod syd ude af VM på bekostning af Sverige og Mexico. Det er naturligvis skidt nyt for Tyskland og tyskerne.

Det er dog også noget af en ridse i lakken til to store investeringsbanker, som har ofret tid og krudt på at udvikle robotter, baseret på machine learning, som kan forudse, hvem der vinder verdensmesterskabet i fodbold, bemærker Financial Times.

Hos Goldman Sachs har man udviklet "Soccerbot 3000", som for to uger siden spåede, at Tyskland ville spille sig helt frem til finalen, hvor man ville tabe til Brasilien.

Ifølge Financial Times kom Soccerbot 3000 frem til den konklusion baseret på "200.000 modeller: tøjlende de nyeste udviklinger inden for machine learning" og robotten skabte 1 mio. modeller af mulige turneringsudfald for at beregne hvert holds muligheder for at avancere.

Hos UBS Global Wealth Management havde man også spået langt mere succes til Tyskland. Banken havde beregnet en sandsynlighed på 24 pct. for, at tyskerne ville vinde.

- Uanset om de analyserer globale markeder eller fodboldturneringer, så er mennesker normalt forhåndsindtagede til fordel for lokale favoritter. Den samme kvantitative disciplin, som en investeringschef anvender på investeringer, har vist sig nyttig, når man med succes skal se forbi en bias for hjemmebanefavoritten i porteføljer og ved sportsstævner, sagde Mark Haafele, investeringschef i UBS, i den forbindelse.

Bevares.

Læs også
Top job