Investor

Markedsoversigt: Rentefald trods comeback til C25 og Mærsk

Stemningen vendte - igen - på aktiemarkederne torsdag og sendte C25 i grønt. Det danske eliteindeks steg 1,2 pct. til 1128,5.

- Der er lidt mere ro på fronten i dag, efter at handelskrigen blev intensiveret i går. Der er helt klart forhåbninger om, at der kommer nogle forhandlinger, så det ikke går helt så galt, mener afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Goldman Sachs løftede sin anbefaling af Mærsk til "køb" fra "neutral", men sænkede kursmålet til 9500 kr. fra 10.300 kr. Det amerikanske finanshus har ikke store forhåbninger til halvårsregnskabet fra rederiet, men ser frem mod bedre tider i andet halvår for containerbranchen. Mærsks B-aktie steg 2,7 pct. til 7808 kr.

Men i toppen af C25 lå Royal Unibrew med en stigning på 4,2 pct. til 540 kr. Torsdag morgen oplyste bryggeriet, at det har købt den franske virksomhed Etablissements Geyer Fréres og i den anledning opjusteret sine forventninger til indeværende regnskabsår en anelse. Desuden har Nykredit indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb".

Genmab oplyste om et strategisk partnerskab med tyske Immatic om udvikling af immunterapi. Genmab-aktien steg 2,6 pct. til 1082,50 kr.

Uden for eliteindekset kom der et positivt regnskab for 2017/18 fra Bang & Olufsen, som i fjerde kvartal voksede på både top- og bundlinje sammenlignet med samme periode året før.

Samtidig kom B&O med langsigtede forventninger og annoncering af tilbagekøb af egne aktier for 485 mio. kr. Det var hele tre ting på én gang, som fornøjede investorerne, der sendte aktien 3,9 pct. højere i 162 kr.

Efter en formiddag i status quo kom der i eftermiddagstimerne lidt mere bevægelse i renteudviklingen, og da det danske marked lukkede torsdag, lå renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 0,32 pct. Det var to basispoint lavere end såvel slutrenten onsdag eftermiddag som niveauet ved middagstid torsdag.

Formiddagens nøgletal for de tyske forbrugerpriser og industriproduktionen i eurozonen passerede upåagtet af obligationshandlerne. De lod sig heller ikke påvirke af den optimisme, der fra handelsstart bredte sig over den europæiske aktiehandel, efter at frygten for handelskrig havde løsnet sit greb i markederne.

Industriproduktionen i eurozonen steg i maj 1,3 pct. i den sæsonkorrigerede opgørelse, og økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 1,2 pct. De tyske forbrugerpriser i juni landede derimod helt som ventet med en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis.

Eftermiddagens program omfattede det klassiske torsdagstal for nytilmeldte ledige i USA i sidste uge, som viste en tilgang på 214.000 mod et skøn på 225.000 nye ledige.

Men større vægt blev tillagt udviklingen i den amerikanske inflation målt på kerneforbrugerpriserne, som blev på 2,3 pct. og dermed helt som ventet ifølge Bloomberg News' prognose.

Læs også
Top job