Investor

Efter regnskab: Mærsk cruiser ind på førstepladsen på børsen

Aktiekurserne i A.P. Møller-Mærsk-aktierne stiger oven på halvårsregnskabet.

Mærsk er vokset i første halvår, men kerneforretningen har tabt penge. Foto: AP/Christophe Gateau

A.P. Møller-Mærsk er sejlet ind på en klar førsteplads i C25-indekset, efter at selskabet fredag morgen offentliggjorde sit halvårsregnskab. Både A- og B-aktien stiger med mere end 2 pct., hvilket efterlader et godt stykke ned til Bavarian Nordic, som stiger med ca. 1 pct. i dagens handel.

Halvårsregnskabet indeholdt nyheden om, at Mærsk-koncernen vil udskille Maersk Drilling via en børsnotering. Samtidig har A.P. Møller-Mærsk solgt Total-aktier for næsten 8 mia. kr.

I løbet af årets første seks måneder har A.P. Møller-Mærsk omsat for 18,8 mia. dollars. Det er en solid fremgang i forhold til de første seks måneder af 2017, hvor omsætningen landede på 14,8 mia. dollars. En del af væksten kommer fra rederiet Hamburg Süd, som A.P. Møller-Mærsk købte sidste år.

Opkøbet har dog ikke ændret på det faktum, at kerneforretningen i A.P. Møller-Mærsk bløder penge. De fortsættende aktiviteter i A.P. Møller-Mærsk gav nemlig et underskud et underskud på 305 mio. dollars.

Ser man på hele A.P. Møller-Mærsks forretning i første halvår, kom koncernen ud med et overskud på 2,8 mia. dollars. I samme periode sidste år endte resultatet på et minus på 11 mio. dollars.

Ser man på aktiekursen i år, har udviklingen også været negativ. Siden nytår er aktiekursen i B-aktien således faldet med ca. 18 pct.

Læs også
Top job