Investor

Equinor skærer igen i udviklingsregning for enormt norsk oliefelt

Foto: Øyvind Hagen/Equinor

Det norske energiselskab Equinor - tidligere Statoil - har igen reduceret sit estimat for de samlede udviklingsomkostninger af det enorme norske oliefelt Johan Sverdrup, hvor Maersk Oil var partner, inden selskabet blev solgt til franske Total.

Samtidig skrues der op for forventningerne til reserverne og produktionen.

Equinor, der har den største ejerandel og dermed ansvaret for udviklingen, afleverer mandag udbygningsplanen for anden fase af projektet.

Og her fremgår det, at omkostningerne til udviklingen af næste fase nu ventes at blive 41 mia. norske kr. mod tidligere 45 mia. norske kr. Samtidig løftes den forventede produktion fra Johan Sverdrup-feltet til 2,2-3,2 mia. tønder olieækvivalenter fra tidligere 2,1-3,1 mia. tønder.

For første fase af projektet er de forventede udviklingsomkostninger også blevet sænket flere gange. De er nu estimeret til at blive 86 mia. norske kr.

Johan Sverdrup-feltet ejes 40,03 pct. af Statoil, 22,6 pct. af Lundin Petroleum, 17,36 pct. af Petoro, 11,57 pct. af Aker BP og endelig 8,44 pct. af franske Total, der overtog den ejerandel gennem købet af Maersk Oil sidste år.

De første dråber fra den første fase af feltet ventes at komme på tønder i november 2019.

Læs også
Top job