Investor

250 mia. kr. er fosset ud aktier - nu anbefaler storbank at give Europa en ny chance

Europæiske aktier ser mere og mere attraktive ud, lyder det fra Morgan Stanley.

Det ledende tyske aktieindeks DAX har ikke haft noget godt 2018 indtil nu. Foto: Boris Roessler/AP

Investorerne hader tilsyneladende europæiske aktier. Men der kan være ét godt argument for at give lige netop dette aktiemarked en ekstra chance. Sådan lyder det fra den amerikanske storbank Morgan Stanley, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Investorerne har nærmest stået i kø for at hive penge ud af fonde med europæiske aktier. 25 uger i træk er der blevet trukket penge ud af fondene.

»Fra et relativt synspunkt ser Europa (og eksponering mod Europa) mere attraktiv ud. Europa virker til at være hadet og undervurderet netop, som væksten begynder at stige,« skriver Morgan Stanley i en rapport.

Og der er noget om, at europæiske aktier ser ud til at være faldet i unåde hos investorerne. 25 uger i træk er der nemlig blevet hevet penge ud af fonde med europæiske aktier.

I denne periode er der i alt blevet trukket 40 mia. dollars, svarende til 257 mia. kr. ud af det europæiske kontinents aktiemarkeder. Ifølge Bank of America Merrill Lynch har ingen anden region oplevet den samme investorflugt i samme periode.

De europæiske aktiemarkeder er blevet tynget af en lang række af bekymringer. Senest i form af Italien, hvor der er usikkerhed om den økonomiske kurs. I Morgan Stanley er man enig i, at Italien udgør en risiko, men man peger på, at denne risiko er afspejlet i prissætningen.

Én af grundene til, at storbanken ser mere positivt på europæiske aktier er, at man forventer et comeback til såkaldte value-aktier. Det er aktier, som er undervurderede i forhold til selskabernes fundamentale eller forretningsmæssige værdi. Og her peger pilen i retning af bankerne.

»Underperformance og undervurderingen af bankerne er ved at blive ekstrem på trods af, at nogle af de traditionelle faktorer, der driver sektoren, er begyndt at blive forbedret,« skriver Morgan Stanley.

Læs også
Top job