Investor

Storaktionær i Ambu sælger 13,5 mio. aktier med kæmpe rabat

Foto: Ambu

Chr. Augustinus Fabrikker, der er storaktionær hos Ambu, har solgt 13,5 mio. aktier i selskabet for 220 kr. stykket.

Salgsprisen svarer til en rabat på 10,2 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs på 245 kr. Aktierne har en værdi af 2,97 mia. kr.

Og rabatten på godt 10 pct. er unormalt høj, lyder vurderingen fra Jyske Bank.

- Det er ikke unormalt, at så store poster placeres med rabat, men normalt ser vi en rabat på 3, 4 eller 5 pct., så det er til den høje side, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Salget af aktierne er sket gennem en såkaldt accelereret bookbuilding, og det er Danske Bank og JPMorgan, der har stået for salget.

13,5 mio. aktier svarer til omtrent 5,4 pct. af hele aktiekapitalen i Ambu , når man medregner de 34,3 mio. A-aktier i selskabet, som ikke er i handel på børsen. Ambu har nemlig samlet set små 217 mio. B-aktier og 34,3 mio. A-aktier.

Salget svarer dermed også til godt 6,2 pct. af B-aktierne i selskabet.

Chr. Augustinus Fabrikker var inden salget den næststørste aktionær hos Ambu med en ejerandel på 10,62 pct. ifølge data fra Bloomberg News. Salget svarer dermed også til godt halvdelen af ejerandelen.

Efter salget er Chr. Augustinus Fabrikker nede på tredjepladsen over de største aktionærer i selskabet, idet Norges Bank også sidder på 9,93 pct. af aktierne.

Den største aktionær hos Ambu er Niels Peter Louis-Hansen, der er søn af Coloplasts stifter, Aage Louis-Hansen, og sidder på 14,82 pct. af Ambu. Han har også en stor ejerandel i Coloplast - på 20,70 pct.

Ambu har været den helt store vinder i C25-indekset i 2018, hvor aktien indtil nu er steget med lige godt 120 pct. Over de seneste fem år er Ambu , der tjener sine penge på hospitalsudstyr, steget med godt 2300 pct. på børsen.

Læs også
Top job