Investor

Kryptonedturen fortsætter - bitcoin kastet ud i nyt fald

Inden for 24 timer er kryptovalutaer ad to omgange faldet markant.

Kryptovalutaerne ligger langt fra de niveauer, de nåede op på i slutningen af 2017. Foto: AP Photo/Kin Cheung

Nedturen for kryptovalutaerne ser langt fra ud til at være ovre. For anden gang inden for 24 timer er de digitale valutaer dykket markant i værdi. Bloombergs Galaxy Crypto Index, som viser udviklingen i de største kryptovalutaer, er nede med 6,51 pct. Dermed er indekset faldet med ca. 70 pct. siden nytår.

Meget bedre ser det ikke ud for Bitcoin. Ifølge data fra coindesk.com er Bitcoin faldet med 4,41 pct. til 6.392 dollars. Onsdag dykkede kursen fra 7.378 dollars stykket til 6.687 dollars, hvilket svarede til et fald på mere end 9 pct.

Ifølge Bloomberg kan faldet kobles til nyheden om, at den store investeringsbank Goldman Sachs har lagt sine planer om at begive sig ind på markedet for kryptovalutaer i graven.

»Mange private investorer håbede, at en større institutionel tilstedeværelse blev drevet af Goldman Sachs. Det er et negativt tegn i forhold til likviditet,« udtaler Stephen Innes, der står i spidsen for handel i Asien i Oanda Corp, til Bloomberg.

Dagens udvikling kommer, efter at Bitcoin ellers så ud til at have stabiliseret sig. Efter at kursen i mandags for første gang siden juni var nede under 6.000 dollars, steg kursen inden dobbeltnedturen de seneste 24 timer.

Tilbage i december toppede prisen for en bitcoin, da den ramte et niveau lige under 20.000 dollars.

Læs også
Top job