Investor

Efter opkøb fra Spar Nord: Danske Andelskassers Bank brager op på børsen

Danske Andelskassers Bank indtager en klar førsteplads i dagens handel på børsen.

Carsten Andreasen

Danske Andelskassers Bank stormer frem på børsen i dagens handel, hvor aktien er steget med ca. 45 pct. Den markante stigning kommer, efter at det er blevet kendt, at Spar Nord har købt en ejerandel på 27 pct. af aktierne i Danske Andelskassers Bank (DAB) og gerne helt vil overtage DAB.

»Efter vores opfattelse er DAB en rigtig interessant bank, og vi tror at en sammenlægning mellem vores to virksomheder kunne være en værdiskabende langsigtet løsning for både kunder, aktionærer og medarbejdere,« udtaler Lasse Nyby, der er adm. direktør i Spar Nord, i en meddelelse til fondsbørsen.

Med dagens stigning er aktien i DAB steget med lidt over 14 pct. siden nytår. Banken har dog haft sine udfordringer, hvilket også er afspejlet i aktiekursen det seneste år, hvor udviklingen med dagens stigning lyder på en stigning på 4,38 pct.

Spar Nord har købt flere end 39 mio. aktier i DAB, og den nordjyske bank er dermed oppe på en ejerandel på 27 pct. Det gør Spar Nord til den største aktionær i DAB.

»Vi vil gerne i dialog med DAB's bestyrelse om muligheden for, at vi på de rette betingelser kan give alle DAB's aktionærer et attraktivt tilbud, og den dialog håber vi, at der bliver lejlighed til at tage i den nærmeste fremtid,« lyder det videre fra Lasse Nyby.

Umiddelbart har aktionærerne i Spar Nord vendt tommelfingeren en lille smule opad i forhold til opkøbet af aktieposten og planerne om helt at overtage DAB. Aktiekursen i Spar Nord er således steget med 0,5 pct. i dagens handel.

Læs også
Top job