Investor
BREAKING

Markedsoversigt: Pandora til vejrs mens renten faldt før Fed-nyt

Toppen af eliteindekset C25 blev onsdag indtaget af smykkeselskabet Pandora. Aktien steg med 2,6 pct. til 397,60 kr. uden særlige forklaringer.

- Der var ikke nyheder om Pandora i dag - men faldet i går på 2,1 pct. var nok en overreaktion. Alt andet lige så er det udlandet, der viser købsinteresse i dag, hvor billedet var mere blandet tirsdag, siger Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord.

- I går fik vi nyheden om, at Amazon gerne vil ind på markedet for smykker. Og hver gang det navn kommer frem, bliver investorerne skræmte. Det er bedre at være medspiller med en mastodont som Amazon frem for modspiller, fortsætter han.

Samlet faldt C25 med 0,1 pct. til indeks 1126,3. Og det var blandt andet Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk, der var med til at trække fra med fald på henholdsvis 1,5 pct. til 302,32 kr. og 1,1 pct. til 9190 kr. for B-aktien.

Genmab holdt kapitalmarkedsdag i Utrecht, Holland. Aktien endte med at stige 0,8 pct. til 1072 kr. Genmab er ved at forberede sig på en ny æra, hvor selskabet selv kan stå for markedsføringen af egne lægemidler fra 2020.

Ambu var den aktie, der tog de største slag i C25 onsdag med et fald på 3,4 pct. til 183,60 kr. Spar Nords aktieanalytiker peger på, at aktiekursen har været ret volatil, "siden vi fik støj fra den japanske konkurrent, Olympus", der såede tvivl om potentialet for Ambus kommende engangsprodukt til kikkertundersøgelser i tarmen.

Blandt sidepapirerne spurtede Danske Andelskassers Bank, DAB, helt i top. Spar Nord købte 39,3 mio. aktier i banken for 236 mio. kr. Det svarer til en kurs på 6 kr. per aktie, hvilket er 58,8 pct. over lukkekursen for DAB-aktien på fondsbørsen tirsdag på 3,78 kr.

Spar Nord vil gerne i dialog med DAB's bestyrelse om muligheden for at give alle DAB's aktionærer et attraktivt tilbud.

En aktie i DAB steg med 50,3 pct. til 5,68 kr.

På obligationsmarkedet endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,46 pct. - 2 basispoint lavere end tirsdag. For en uge siden lukkede renten i 0,41 pct.

Handlerne lukkede bøgerne, med udsigt til at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, formentligt har hævet renten, når handlen går i gang torsdag morgen.

Federal Reserve afslutter onsdag klokken 20 dansk tid et todages møde i styringskomitéen med et pressemøde. Og alt efter, hvad der blev sagt her, kan det ende med at sende renten op, vurderer Sydbank.

- En hård tone fra Fed-direktørerne, der understreger, at de gradvise renteforhøjelser vil fortsætte, kan løfte renterne, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en analyse.

Det er markedets forventning, at Fed ville hæve renten med 25 basispoint til et renteniveau på 2,00-2,25 pct. Fokus er derfor på nye rente-, vækst- og inflationsprognoser i meddelelsen, lyder det fra makroanalytikeren.

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Læs også
Top job