Investor
BREAKING

Selskaber til eksamen efter kurstæsk: »Der er behov for positive overraskelser«

Efter en hård måned på de finansielle markeder skal der positive nyheder til at for løfte kurserne, lyder det i ny analyse.

2018 har indtil nu ikke været noget godt år for danske aktier. Foto: Finn Frandsen

De danske selskaber vil offentliggøre solide resultater, når de i den indeværende regnskabssæson skal til eksamen. Men det er der i den grad også brug for, efter de voldsomme kursfald i oktober malede det danske aktiemarked i rødt. Sådan lyder det i en ny analyse fra Sydbank.

»Der er behov for positive overraskelser. Vi forventer, at det bliver nødvendigt med positive overraskelser for at løfte kurserne.  Derimod ser vi ikke de seneste kursfald som et værn mod yderligere kursfald, hvis regnskaberne skuffer – snarere tværtimod,« skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i analysen.

Sydbank forventer, at C25-selskabers regnskaber for tredje kvartal vil byde på flere op- end nedjusteringer. Og samlet forventer man i banken med hovedsæde i Aabenraa, at aktiemarkedet vil komme bedre igennem regnskaberne for tredje kvartal end i samme periode sidste år. Her faldt det ledende danske aktieindeks, C25, med 5 pct.

Selv om man venter en bedre udvikling end sidste år, vil der dog være betydelige bump på vejen, forudser aktieanalysechefen.

»Vi forventer en regnskabssæson med markante reaktioner på de offentliggjorte regnskaber i både op- og nedadgående retning. Det er meget sandsynligt, at selskabernes retorik omkring handelskrigen bliver strammet i forhold til for tre måneder siden. Det kan meget vel gøre investorerne mere bekymrede om vækstudsigterne i 2019, og hvis 2018-tallene samtidig ikke overrasker positivt, kan det puste til en i forvejen nervøs stemning,« skriver Jacob Pedersen.

På trods af den seneste tids kursfald på det danske aktiemarked er de danske aktier stadig dyrt prisfastsatte, og meget tyder på, at udenlandske investorer ikke længere har lyst til at betale i dyre domme for danske aktier, lyder det fra Sydbank.

Derfor forventer banken et »lavt etcifret afkast« på danske aktier på 12 måneders sigt. Helt konkret forventer banken, at C25-indekset vil ligge i intervallet 1.000-1.100 på et års sigt. Indekset ligger i øjeblikket omkring kurs 1.047.

Læs også
Top job