Investor

Aktienedturen fortsætter: De største danske aktier dykker

Det danske aktiemarked er kastet ud i endnu et fald, efter at det amerikanske marked onsdag blev malet blodrødt.

Foto: Finn Frandsen

Pengene strømmer igen ud af det danske aktiemarked. Samtlige aktier i det ledende danske aktieindeks, C25, er torsdag blevet kastet ud i et fald, og det har sendt indekset ned med ca. 1,5 pct.

Dermed har det nye C25-indeks nået sit laveste niveau nogensinde.

Faldet kommer, efter at det amerikanske marked onsdag blev malet blodrødt. S&P 500-indekset faldt 3,1 pct., mens Dow Jones-indekset faldt 2,4 pct. og teknogiindekset Nasdaq dykkede med hele 4,4 pct.

»Investorerne er blevet bange. De frygter, at vi står cyklisk på toppen af en højkonjunktur og at indtjeningsudviklingen herfra vil blive noget svagere,« skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos onlinebørsmægleren Nordnet, i en kommentar.

Det var på forhånd ventet, at den negative stemning fra onsdagens handel i USA ville sprede sig til denne side af Atlanterhavet.

Værst er det i indtil nu gået ud over William Demant, Lundbeck og Ambu, der alle falder med mere end 3 pct. Med dagens fald på det danske aktiemarked er de største danske aktier i form af C25-indekset siden årsskiftet faldet med ca. 13 pct.

Ser man på hele det danske aktiemarked, er der kun seks aktier, som ikke falder torsdag. Kigger man uden for landets grænser, går kursfaldene igen. Det tyske DAX-indeks er nede med næsten 1 pct., mens de britiske aktier falder med lidt over 1 pct.

Ifølge Per Hansen bør investorerne i øjeblikket gennemgå deres investering.

»Genovervej om du har den rette aktivallokering. Sørg for at få spredt din risiko tilstrækkelig meget, og se om investeringshistorien i dine aktier er tilstrækkelig stærk til t kunne modstå en større og stærkere modvind,« skriver Per Hansen.

Læs også
Top job