Investor

Computerspil fylder pengekassen i Sony op

Første halvår har været stærkt for den japanske elektronikgigant Sony, hvor specielt computerspil gik godt.

Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi

Japanske Sony har fordoblet sit overskud i første halvår i år, hvor specielt computerspil trak regnskabet op. Selskabet opjusterer sine forventninger til hele året.

Det viser regnskabet, der er offentliggjort tirsdag.

Omsætningen steg med seks procent til 4136 milliarder yen, hvilket svarer til cirka 241 milliarder kroner. Og nettoresultatet fulgte med. Det blev næsten fordoblet til 23 milliarder kroner.

Divisionen for computerspil og network services kunne notere sig en omsætning, der steg med en kvart til 1022 milliarder yen og et driftsresultat, der blev mere end fordoblet til 174 milliarder yen.

Mens Sony i er nærige med detaljer om, hvad der ligger bag tallene i dets regnskab, skriver Reuters at fremgangen i computerspilsdivisionen er trukket af store spiludgivelser som "God of War" i april og "Spiderman" i september.

Derudover har salget af spillekonsollen Playstation 4 været bedre end ventet. Salget er faldende, da konsollen allerede er flere år gammel, men dog mindre faldende en frygtet.

Dem der har en Playstation 4 har dog brugt flere penge i Sonys abonnementssystem til den kaldet Playstation Plus.

Inden for sin filmdivision har Sony også fremgang. Ifølge AFP er der noteret en pæn indtægt fra salg af rettigheder til at vise selskabets nyindspilning af "Jumanji" samt filmatiseringen af børnebogen "Peter Kanin".

Modsat er det gået ganske skidt for Sonys mobildivision, der har mistet en tredjedel af sin omsætning og gav et dundrende underskud.

- Sony har allerede gennemført et komplet "comeback" og er nu på vej ind i en vækstfase.

- Den eneste bekymring af mobiltelefondivisionen. Her må Sony gentænkte sektoren drastisk, siger analytiker ved Rakuten Securities Yasuo Imanaka til nyhedsbureauet AFP.

På baggrund af resultaterne løfter Sony sine forventninger til hele året, der nu lyder på et overskud på 870 milliarder yen, 51 milliarder kroner.

Læs også
Top job