Investor

Genmab brager op på børsen - 4 mia. kr. mere værd

Positivt nyt om midlet Darzalex har fået aktiekursen i Genmab til at stige markant.

Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab. Foto: Stine Bidstrup

Genmabs guldhåb Darzalex har sendt aktiekursen op med raketfart. Tirsdag morgen brager aktiekursen i vejret med ca. 6 pct., og stigningen var så voldsom, at Genmab blev holdt i forlænget auktion på børsen, inden handlen blev givet fri.

Det har øget Genmabs markedsværdi med ca. 4 mia. kr.

Stigningen kommer, efter at Genmab mandag aften offentliggjorde nye resultater fra det såkaldte Maia-studie med midlet Darzalex mod knoglemarvskræft. Og det var gode nyheder.

Studiet, som endnu ikke er helt afsluttet, viser foreløbig, at Darzalex som en kombinationsbehandling nåede målet om at forbedre den såkaldte progressionsfri overlevelse, hvilket »resulterede i en 45 pct. reduktion i riskoen for progression eller død.«

»Vi er meget opmuntrede af disse data, da dette er det femte randomiserede studie, som viser store fordele ved at lægge Daratumumab til standardbehandlingen i multipel myeloma, og det andet, som viser effekt hos patienter, som ikke er egnede til ASCT, med nyligt diagnosticeret multipel myeloma,« udtalte Jan Van de Winkel, adm. direktør i Genmab, i forbindelse med offentliggørelsen af testresultaterne.

Genmab oplyser, at Janssen Biotech, som i 2012 indgik en licensaftale med Genmab, vil drøfte potentialet for en udviddelse af, hvornår Darzalex kan bruges, med sundhedsmyndighederne.

Dagens kursstigning har dog ikke kunnet sende Genmab i plus for året. Kursen er den seneste måned faldet med næsten 10 pct., og siden årsskiftet er aktien nede med mere end 11 pct.

Læs også
Top job