Investor

Globale aktier har ikke set så billige ud siden 2016

De globale aktier er faldet til den laveste værdiansættelse i mere end to år i takt med voksende pessimisme over vækstudsigterne. Det skriver The Wall Street Journal.

I oktober led store aktieindeks fra både Europa, Japan, Shanghai, Hong Kong, Argentina og Canada et tab på mindst 10 pct., og USA er samtidig på vej i samme retning efter et stort frasalg af S&P-aktier i sidste uge.

Faldene i de mange aktieindeks er i høj kontrast til 2017, hvor optimismen omkring den globale økonomi fik aktierne til at stige til et flerårigt rekordhøjt niveau.

Investorer er bekymret over udviklingen i det globale marked med blandt andet en langsomt voksende kinesisk økonomi og en uafklaret handelskrig mellem USA og Kina. Derudover viste tal i sidste uge, at eurozonen havde sin laveste økonomiske vækst i to år.

Ifølge Bank of America Merrill Lynch har de mange uroligheder på det globale marked fjernet investorernes optimisme. Både Amazon, Aphabet og Netflix, som tidligere havde tårnhøje aktiekurser, er nu også faldet med mere end 10 pct. i oktober.

Læs også
Top job