Investor

Jyske Bank fik store klø på børsen

Aktien i Silkeborg-banken havde kurs mod den værste dag nogensinde på børsen, men nåede at rette sig lidt.

Ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam. Foto: Joachim Ladefoged

Jyske Bank tog et ordentligt fald på børsen tirsdag. Kursen på bankens aktie faldt med 10,79 pct. i dagens handel.

På et tidspunkt var aktien nede med over 13 pct. Havde aktien lukket i dette niveau, ville der være tale om den dårligste dag nogensinde på børsen for Silkeborg-banken.

Den hidtil dårligste dag på børsen løb Jyske Bank ind i under finanskrisen, da aktiekursen faldt med 12,13 pct. den 28. oktober 2008.

Dagens fald kom, efter at Jyske Bank offentliggjorde kvartalsregnskab tirsdag morgen.

Regnskabet viste tilbagegang på bundlinjen, og samtidig levede det ikke helt levede op til analytikernes forventninger til resultatet. I årets første ni måneder præsterede banken et resultat på 1.999 mio. kr., hvilket er en nedgang på 15 pct. i forhold til samme periode sidste år.

I Sydbank mener man, at Jyske Banks regnskab var til »den svage side«, men man er overrasket over størrelsen på den syngende lussing, som Jyske Bank har indkasseret.

»Jeg er lidt uforstående over for kursreaktionen. Jeg synes, at det er en overreaktion,« sagde Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank, tidligere på dagen til Finans.

Han peger på, at indtægtssiden var lidt bedre end ventet, mens bundlinjen omvendt var svagere end ventet.

»Der er vækst i volumen, men banken er under pres på flere fronter, så kvaliteten af toplinjen er lidt udfordret,« siger Mikkel Emil Jensen.

Bankens såkaldte basisindtægter endte i juli, august og september på 2.135 mio. kr. Det er en forbedring på 236 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år. I modsætningen til toplinjen svandt bundlinjen dog altså ind.

Den endte i kvartalet på 578 mio. kr., hvilket var en anelse lavere end de 598 mio. kr., som analytikerne havde sat næsen op efter.

I tredje kvartal er overskuddet blevet trukket ned af større nedskrivninger på udlån. Denne post lød i tredje kvartal på 104 mio. kr., og nedskrivningerne er dermed steget betydeligt sammenlignet med samme periode i 2017. Her blev der tilbageført 194 mio. kr.

Læs også
Top job