Investor

Voldsomme kurstæsk til Pandora-aktien i starten - nu har den rettet sig

Pandora-aktien åbner tirsdagen med et fald på næsten 10 pct. Det sker efter, at smykkegiganten er kommet med en stor nedjustering i sit regnskab for tredje kvartal.

Pandora-aktien i stort fald. Arkivfoto: Foto: Jesper Olesen.

Pandora-aktien starter tirsdagen med voldsomme tæsk på børsen.

Aktien faldt med lige under 10 pct. i de første minutters handel på fondsbørsen, efter at der måtte indføres såkaldt forlænget åbningsauktion på grund af det massive handelspres. Aktien handles i skrivende stund til omkring kurs 358.

Investorernes reaktion kommer efter, at Pandora tidligere tirsdag morgen har præsenteret et skuffende regnskab for tredje kvartal.

Her måtte den danske smykkegigant for andet kvartal i træk nedjustere sine forventninger og på samme tid skrotte det langsigtede mål for virksomhedens omsætning. Omsætningen i tredje kvartal faldt med 3 pct. i lokal valuta, og Pandora forventer, at omsætningsvæksten i lokal valuta fremadrettet vil falde fra mellem 4 og 7 pct. til mellem 2 og 4 pct.

Samtidig har Pandora lanceret en spareplan, der skal reducere omkostningerne i selskabet - bl.a. ved at bremse åbningen af nye butikker og reducere antallet af overtagede franchisebutikker markant. Målet var ellers at åbne 1.000 nye butikker de næste fire år.

Derudover er Pandora fortsat på jagt efter en ny adm. direktør, efter at den tidligere topchef Anders Colding Friis forlod direktionsgangen tidligere på året.

Aktien har dog rettet sig ved middagstid og er 12:15 ned med mere beskedne 1,40 pct.

Læs også
Top job