Investor

Ambu-aktien stiger efter FDA-udtalelse om genbrugelige skoper

Efter godt ti minutters handel tirsdag løfter Ambu-aktien sig 4,3 pct. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Ambu-aktien stiger tirsdag, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har offentliggjort en udtalelse vedrørende brugen af genbrugelige duodenumskoper, som er et marked, Ambu håber at udfordre med skoper til engangsbrug.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, er området for genbrugelige duodenumskoper kendetegnet ved smittefare, som potentielt kan vise sig at være livstruende.

Derfor har FDA også pålagt de amerikanske producenter af denne typer skoper at undersøge, om deres produkter bliver rengjort godt nok, og om personalet, der benytter sig af dem, er godt nok trænet i brugen af dem og til rengøringen af dem.

- Der har vi fået de første resultater af de her undersøgelser, og FDA siger, at der er en højere end ventet smitterate. De er simpelthen ikke rengjort godt nok, og på nogle af dem er der udviklet visse bakterier, som potentielt kan være meget alvorlige, siger Søren Løntoft Hansen.

Det er altså sød musik for Ambu og det danske medicoselskabs skoper til engangsbrug, og på børsen sender investorerne aktien op med 5,7 pct. til 144,60 kr. tirsdag morgen.

Læs også
Top job