Investor

ALK opjusterer efter »stærk afslutning på året« - aktien tager stort hop

Medicinalselskabet ALK-Abelló har opjusteret forventningerne til omsætningen, driftsresultatet og de frie pengestrømme for regnskabsåret 2018.

Den samlede omsætning i ALK-Abelló forventes nu at overstige 2,9 mia. kr. Tidligere forventede man en omsætning i intervallet 2,85 til 2,9 mia. kr. ALK

ALK-Abelló har fået en nærmest perfekt afslutning på ugen. Fredag eftermiddag har aktien i det danske medicinalsselskab, der er kendt for sin allergimedicin, nemlig taget et stort hop opad og dermed indtaget en førsteplads blandt samtlige danske aktier.

Det store hop i aktiekursen fandt sted klokken 14.32, hvor kursen vendte fra et fald på 1,32 til et plus på mere end 5 pct. Den markante kursreaktion blev udløst af en fondsbørsmeddelelse fra ALK-Abelló, der kom med en opjustering.

»Selskabet opjusterer forventningerne til regnskabsåret 2018 som følge af en stærk afslutning på året, som bygger oven på udviklingen i de første ni måneder af året,« skriver ALK-Abelló i meddelelsen.

Det er ikke kun på ét enkelt punkt, at ALK-Abelló har opjusteret forventningerne. Det er på tre områder: omsætningen, driftsresultatet og de frie pengestrømme.

Den samlede omsætning i ALK-Abelló forventes nu at overstige 2,9 mia. kr. Tidligere forventede man på direktionsgangen i ALK-Abelló, at omsætning ville lande i intervallet 2,85 til 2,9 mia. kr.

I forhold til driftsresultatet (EBITDA) venter ALK-Abelló nu, at det lander mellem 125 og 175 mio. kr., hvor selskabet tidligere ventede et driftsresultat i intervallet 50-100 mio. kr.

Endelig venter medicinalselskabet, at de frie pengestrømme bliver ca. minus 400 mio. kr. Tidligere lød forventningen på »minus 500 mio. kr. eller bedre«.

»Udviklingen i fjerde kvartal har hidtil været bedre end forventet, hvilket hovedsageligt skyldes en positiv udvikling i Europa. Salget af tabletvacciner udvikler sig som forventet, mens salget af SCIT, SLIT-dråber og Jext overstiger forventningerne, da forbedret tilgængelighed til ALK’s produkter og robusthed i produktionen gør det muligt for ALK at møde den stigende efterspørgsel,« skriver selskabet.

Med dagens foreløbige udvikling er aktiekursen i ALK-Abelló steget med næsten 30 pct. siden nytår. Hvis man ser på kursen de seneste tre måneder, har historien dog været en helt anden. I denne periode er kursen nemlig faldet med mere end 16 pct.

Læs også
Top job