Investor
BREAKING

Bomstærke amerikanske BNP-tal skuffer analytikerne en smule

Selv om den amerikanske økonomi voksede med 3,4 pct. i tredje kvartal, var det stadig en smule under analytikernes estimat.

Selv om en vækst i økonomien på over 3 pct. må anses for at være en ganske stærk udvikling, blev dagens amerikanske BNP-tal alligevel modtaget med en smule skuffelse. Foto: AP Photo/Richard Drew

Selv om en vækst i økonomien på over 3 pct. må anses for at være en ganske stærk udvikling, blev dagens amerikanske BNP-tal alligevel modtaget med en smule skuffelse.

Den amerikanske økonomi voksede i tredje kvartal med 3,4 pct. i forhold til andet kvartal, hvilket var et lille nøk under forventningen. Ifølge erhvervsmediet Bloomberg lå analytikernes gennemsnitlige estimat på 3,5 pct.

Dagens tal er den tredje og endelige opgørelse af væksten i bruttonationalproduktet (BNP) i tredje kvartal.

Trods en lille skuffelse er væksten i amerikansk økonom buldret afsted de seneste år. I andet kvartal voksede økonomien med 4,2 pct. i forhold til kvartalet før, og i første kvartal lå væksten på 2,2 pct.

Til sammenligning lå væksten i tredje kvartal sidste år på 2,8 pct., og faktisk skal man helt tilbage til første kvartal i 2014 for at finde den seneste negative udvikling i den amerikanske økonomi.

Samtidig viser nye tal, at det private forbrug voksede med 3,5 pct. i tredje kvartal. Også her landede den ellers stærke udvikling en smule under analytikernes estimat, der lå på 3,6 pct.

Læs også
Top job