Investor

Mandagens obligationer: Rentefald efter skuffende kinesiske handelstal

Usikkerhed på de finansielle markeder var mandag godt på vej til at give den hidtil laveste rente for den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2027.

Men efter at renten hen over dagen nåede ned i 0,12 pct., så bevægede den sig igen opad for til sidst at lukke i 0,14 pct. Det var 1 basispoint lavere end fredag og ikke nok til at matche renteniveauet på 0,13 pct., der fortsat er det laveste lukkeniveau for den pågældende danske statsobligation.

Generelt var der mandag en tendens til, at investorerne søgte over i de mere sikre statsobligationer på bekostning af aktierne. Det skete især som en reaktion på offentliggørelsen af kinesiske import- og eksporttal for december, der skuffede i forhold til økonomernes forventninger.

I december steg den kinesiske eksport på årsbasis med 0,2 pct. målt i yuan, hvilket var lavere end den ventede stigning på 6,6 pct. Samtidig faldt importen i yuan på årsbasis med 3,1 pct. mod en ventet stigning på 12 pct.

- Vi forventer, at Kinas vækst stadig vil være svag i første kvartal på grund af de spor, handelskrigen fortsat trækker ind i 2019. Vi forventer dog også, at aktiviteten vil blive gradvist bedre fra andet kvartal, skriver chefanalytiker Allan von Mehren fra Danske Bank i en kommentar.

- Dels fordi vi tror på, det lykkes at lave en handelsaftale mellem USA og Kina i slutningen af første kvartal eller andet kvartal. Dels fordi rækken af stimuli, Kina har givet til økonomien over det seneste halve år, i stigende grad vil begynde at slå igennem. Kina vil formentlig også træde endnu mere på speederen i år og sætte skatterne ned for forbrugere og virksomheder, uddyber han.

Foruden eksport- og importtallene fra Kina havde investorerne ikke meget at holde øje med af makroøkonomiske opdateringer mandag.

Eneste nævneværdige nøgletal kom sidst på formiddagen i form af industriproduktionen i eurozonen i november. Den viste sig at være faldet mere end ventet både på månedsbasis og årsbasis.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.