Mandagens aktier: Genmab i hopla efter afvist retssag på rød dag
Genmab steg mandag, efter det kom frem, at selskabet slipper for en retssag i USA. Oveni var der genrejsning til Novozymes, efter en hård medfart i forbindelse med selskabets regnskab i sidste uge.
De to aktier var blandt andet med til at holde C25 i grønt terræn det meste af mandagen - men sidst på dagen måtte også det danske eliteindeks overgive sig til den negative trend, der prægede de store europæiske børser det meste af dagen - og indekset faldt med 0,4 pct. til 1031,5.
Genmab endte med et plus på aktiekursen på 2,5 pct. til 974,20 kr., efter at den tyske konkurrent Morphosys i weekenden fik afvist en sag mod det danske selskab i USA, der ellers kunne have løbet op i milliarder af kroner, hvis Morphosys havde fået ret. Morphosys havde beskyldt Genmab og partneren Janssen for at overtræde tre patenter med kræftmidlet Darzalex.
- Det var ventet, at sagen ville falde ud til Genmabs fordel. Alligevel er der en lettelse i markedet over, at vi nu får det bekræftet, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.
Novozymes endte helt i top mandag, da selskabet tog revanche efter nogle hårde dage i sidste uge ovenpå et skuffende regnskab for fjerde kvartal. Oveni fik Novozymes hævet anbefalingen hos investeringsbanken Goldman Sachs til "neutral" fra "sælg", mens finanshuset Jefferies satte sit kursmål ned til 300 kr. fra 330 kr. og fastholdt anbefalingen "hold", viste data fra Bloomberg News
Novozymes steg med 3,2 pct. til 276,90 kr. For en uge siden kostede en aktie i enzymgiganten over 300 kr.
DSV endte med et minus efter at have ligget i plus det meste af mandagen, og aktien faldt med 0,3 pct. til 527,40 kr. Det er nu over to uger siden, at transport- og logistikkoncernen DSV gav et bud på schweiziske Panalpina. Og af en analyse mandag fremgik det, at Credit Suisse ser det som mere og mere sandsynligt, at DSV kommer til at løbe med den schweiziske konkurrent.
- Kuehne + Nagels (rival til DSV, red.) manglende lyst til at komme med et modbud på Panalpina, og Ernest Goehner-gruppens (logistikselskabets største aktionær, red.) manglende succes med at afslå tilbuddet, antyder en stigende sandsynlighed for, at DSV vil have succes med sit træk, skriver storbanken i en analyse.
Martin Munk peger da også på, at flere og flere analytikere ser DSV som vinder.
- DSV har en rigtig stærk historik på opkøb. Og der er en tro i markedet på, at de kan gøre det igen, siger senioranalytikeren.
For FLSmidth kom der skuffende nyt fra Caterpillar, der blandt andet er kendt for at producere entreprenørmaskiner. Koncernen skuffede i fjerde kvartal med en justeret indtjening per aktie på 2,55 dollar mod ventet 2,99 dollar hos analytikerne ifølge Bloomberg News.
Den danske ingeniørkoncern præsenterer selv sit årsregnskab for 2018 på torsdag - og mandag pegede aktiekursen ned med 2,2 pct. til 324,30 kr.
Uden for C25 solgte IC Group tøjmærket Saint Tropez til DK Company, og det medførte et regnskabsmæssigt tab på omkring 70 mio. kr., der vil blive fordelt ud over indeværende regnskabsår.
I samme ombæring kom IC Group med den potentielt mere ildevarslende nyhed, at forventningerne til 2018/19 nedjusteres på en række andre punkter. Dels forventes omsætningen i de to tilbageværende mærker, Tiger of Sweden og By Malene Birger, nu at falde, hvor dicer tidligere var ventet omsætningsvækst.
IC Group-aktien faldt med 2,8 pct. til 42 kr. mandag.
Hen på eftermiddagen meddelte TK Development, der udvikler ejendomme, at selskabet nedjusterede forventningerne til regnskabsåret 2018/19 til et underskud på 140-150 mio. kr. før skat. Før ventede selskabet at præstere et resultat på 0-10 mio. kr. før skat.
Aktien faldt med 13,8 pct. til 4,55 kr.
Tilbage i C25-indekset bød mandag på flere ændrede anbefalinger og kursmål.
Danske Bank fik sænket anbefalingen hos Bank of America Merrill Lynch til "underperform" fra "neutral", ifølge data fra Bloomberg. Aktiens kursværdi er næsten halveret i forhold til for et år siden - og aktien endte mandag med et fald på 2,2 pct. til 122,50 kr.
Danske Bank fik selskab af Sydbank, der faldt med 2,5 pct. til 154,20 kr.
- Finanssektoren er under pres i dag. Men for Danske Bank kan faldet nok især tilskrives den ændrede anbefaling, vurderer Martin Munk.
/ritzau/FINANS