Markedsoversigt: Rolig børsdag med FLS-revanche og højere rente
En relativt rolig børsdag endte med et mindre fald til C25-indekset, som lukkede 0,5 pct. lavere i 1049,9.
DSV startede dagen med en dårlig melding fra Schweiz, hvor selskabet har budt på Panalpina. Men det møder tydelig modstand fra schweizernes hovedaktionær, Ernst Göhner-gruppen. Det startede med at give store kursfald til både DSV og Panalpina. Senere på dagen kunne Bloomberg News dog bringe informationer om, at Ernst Göhner-gruppen er klar til at lytte til et bedre tilbud, og det fjernede noget af nedturen.
DSV sluttede 2,1 pct. lavere i 522,40 kr.
Efter fredagens regnskab for fjerde kvartal fra Danske Bank, der ikke bragte større nyheder om hverken hvidvasksagen i Estland eller den kommende topchef for banken, har flere analysehuse skruet en smule ned for kursmålene for aktien.
Norske ABG Sundal Collier har sænket sit kursmål til 155 kr. fra 170 kr., JPMorgans kursmål er skruet ned til 160 kr. fra 170 kr., og franske Société Générale har sænket sit kursmål til 130 kr. fra 140 kr.
Nordea har sænket kursmålet til 180 kr. fra 210 kr., og Jyske Bank går til 150 kr. fra 160 kr.
Bankaktien faldt mandag 2,3 pct. til 123,90 efter fredagens fremgang på 5,2 pct.
For Ambu har de foregående to handelsdage budt på store kursudsving I mandagens handel var det den negative stemning fra fredag, der fortsat prægede aktien, der endte 2,5 pct. lavere i 156 kr.
FLSmidth sluttede næstøverst i C25-indekset med et løft på 3,2 pct. til 306 kr.efter en hård medfart oven på sit årsregnskab torsdag og et fald på 9 pct. over to dage.
Kun Simcorp overgik FLSmidth med et løft på 3,3 pct. til 528 kr. - uden særlige nyheder.
Der var relativt roligt på det europæiske marked for statsobligationer mandag, men ud på eftermiddagen krøb renterne opad de fleste steder.
Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2027 endte dagen i knap 0,11 pct. og var dermed steget med 2 basispoint i forhold til fredagens lukkeniveau.
Dermed blev der lagt lidt mere afstand til bundrekorden på 0,08 pct. for papiret fra torsdag i sidste uge.
Mandagen bød ikke på mange større begivenheder at holde øje med for investorerne. Forhandlingerne mellem USA og Kina om deres løbende handelskrig er sat på pause, og fra Storbritannien kom der intet nyt om fremskridt i brexit-processen.
Italiens slingrende vækstkurs har dog potentiale til at give rynkede øjenbryn rundt om i Europa. Landet, der sidste år efter en længere strid med EU fik godkendt et budget med høje vækstforudsætninger, kører ikke helt så godt som håbet.
Bekymringerne fik fredag den tiårige italienske rente til at stige fra under 2,60 pct. til godt 2,75 pct., og stigningen fortsatte mandag morgen til lige over 2,80 pct. Siden kom der dog mere ro på, og mandagens slutniveau svarede til fredagens.
Fra nøgletalsfronten viste de amerikanske fabriksordrer svag udvikling med et fald i november.
/ritzau/FINANS