Fokus på udbytte når Carlsberg leverer regnskab onsdag
Når Carlsberg onsdag morgen leverer regnskab for 2018, vil der specielt være fokus på udbytte og mulige aktietilbagekøb samt - som vanen tro - forventninger til indeværende regnskabsår. Det vurderer i hvert fald flere analytikere.
Estimater indsamlet af bryggeriet viser enighed om, at det er gået godt i region Asien, der tegner sig for en lille tredjedel af omsætningen, mens billedet er mere mudret i den største region, Vesteuropa, og den nu mindste region, Østeuropa.
- Jeg venter, at Carlsberg vil annoncere et tilbagekøbsprogram, da de er velpolstrede, og udbyttet venter jeg øget til 17 kr., siger analytiker i Sydbank Morten Imsgard til Ritzau Finans. i 2018 blev der udloddet et direkte udbytte på 16 kr. per aktie.
Hos finanshuset Jefferies venter analytiker Edward Mundy, at der vil blive købt aktier tilbage for 3,5 mia. kr. i 2019 og 2020 og derudover blive udloddet et ordinært udbytte på 17,40 kr.
DNB's analytiker Rune Dahl vurderer, at Carlsberg udover et udbytte på 17,43 kr. kan købe aktier tilbage for op til 5 mia. kr.
Også Handelsbanken venter øget udbytte - 18 kr. - og et aktietilbagekøbsprogram.
Analytikerne, som Carlsberg har fået estimater fra, venter et udbytte på 17,50 kr. som median.
Analytikerne venter typisk, at Carlsberg vil guide for en organisk indtjeningsvækst, der er noget lavere end sidste år, da forventningen blev opjusteret i oktober til 10-11 pct. Det skyldes et svært sammenligningsgrundlag i 2019 som følge af det ekstremt gode sommervejr og højere råvarepriser i år.
DNB venter lige under 5 pct., mens Jefferies venter lige over 5 pct. Sydbank venter "en midt encifret organisk vækst".
Analytikerne venter samlet for året en fremgang i driftsindtjeningen før særlige poster på små 500 mio. kr. fra 8876 mio. kr. til 9335 mio. kr.
2017 var væsentligt påvirket af særlige poster, der netto udgjorde mere end 4,5 mia. kr. Der var alene nedskrivninger af værdien af selskabets russiske ølmærke Baltika på 4,8 mia. kr. Derfor er fremgangen i nettooverskuddet ganske markant, da den post skønnes at ende på 5290 mio. kr. mod 1259 mio. kr. året før.
/ritzau/FINANS