Investor

Olieoprisen dratter på vækstbekymringer og handelsfrygt

Olieprisen falder torsdag i USA tungt med 3,3 pct. til 52,21 dollar for en tønde råolie på bagkant af nye bekymringer for den globale vækst, der som ringe i vandet skaber bekymringer for efterspørgslen på råolie.

Torsdagens melding fra EU-kommissionen, der har nedjusteret sit vækstskøn for eurozonen både for 2019 og for 2020 er sammen med nye handelsbekymringer hovedoverskriften.

Kommissionen ser nu en vækst på 1,3 pct. i indeværende år mod tidligere 1,9 pct., og for 2020 er vækstudsigten skåret ned til 1,6 pct. fra før 1,7 pct.

Forklaringen på de dæmpede udsigter er først og fremmest den kinesiske vækstopbremsning og usikkerheden omkring brexit, og netop de samme forhold er årsag til, at også Bank of England torsdag sænkede sit bud på væksten i Storbritannien i år til 1,2 pct. fra tidligere 1,7 pct. En vækst på 1,2 pct. vil være det laveste niveau i landet siden 2009.

At Kinas vækstopbremsning står centralt i de sænkede prognose tages ekstra tungt denne torsdag, da Larry Kudlow, USA’s præsident Trumps vigtigste økonomiske rådgiver, til Fox Business har fortalt, at der fortsat er ”betydelig” afstand mellem USA og Kina i forhandlingerne i handelsstriden mellem de to lande.

- Det er klart, at hvis vi har en fuld handelskrig, mens en stor del af markedets vækst forventes at komme fra Kina og andre nye markeder, så er det ikke positivt for olieprisen, siger Kyle Cooper, konsulent hos Ion Energy Group i Huston, til Bloomberg News.

Oveni hatten spekuleres der i markedet, ifølge Financial Times, i, at Libyen er på vej tilbage med øget olieproduktion, hvilket vil betyde øget udbud i en tid, hvor efterspørgslen falder. Produktionen fra Libyen har været ramt af konflikten i landet, men onsdag har regeringen generobret kontrollen med landets største oliefelt, Sharara, som i slutningen af 2018 faldt i hænderne på en bevæbnet gruppe og efterfølgende blev lukket ned.

/ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.