Investor

Kinas elbilindustri buldrer frem

Det kinesiske aktiemarked er kommet godt fra start i årets første kvartal, efter et år med lavere økonomisk vækst, ekstern politisk uro og dyrere finansiering.

Der er to store tendenser, der præger det kinesiske marked lige nu.

Den strammere adgang til finansiering har på forbrugersiden ført til en svækkelse af købet af visse forbrugsvarer som bl.a. biler, elektronik, husholdningsapparater og i nogen grad luksusprodukter. Det interessante er, at dette ikke afspejles i det generelle salg af forbrugsvarer, hvor væksten stadig er relativt stærk især i de mindre byer, hvor indtægterne stadig stiger i forhold til de vestlige standarder. Ofte oplever man, at lokale virksomheder tager markedsandele fra udenlandske aktører gennem en kombination af bedre forståelse af lokale præferencer og nye innovative kinesiske koncepter.

En anden tankevækkende ting er den utrolige udvikling af elbiler i storbyerne. Selv om annoncering af Teslas nye fabrik i Shanghai stjal overskrifter i de vestlige medier, har Kina allerede udviklet en enorm elbilindustri. Med over 1,2 millioner elbiler solgt i 2018, og med planer om at dette tal skal stige med 30 procent om året, er udviklingen af elbiler strategisk vigtig for Kina.

Landet er verdens største importør af olie og mange af de store byer kæmper med luftforurening. I Shenzhen er de fleste taxier, og alle busser allerede eldrevne, og mange byer tillader kun, at antallet af registerede elbiler stiger. Selv om en stor del af væksten i det kinesiske elbilmarked stadig er drevet af offentlige tilskud, vil væksten fortsætte. Det skyldes bl.a. den enorme stigning i udbuddet af mærker, modeller og motorvalg. Det er netop væksten som den i Kina, at koreanske batteriproducenter kan drage fordel af i de kommende år.

Der sker også ting i den finansielle sektor. Et af de mest interessante selskaber er rforsikringsgiganten Ping An Group*. Ud over at være en af verdens største livsforsikringsselskaber, har Ping An opbygget en imponerende portefølje af teknologiselskaber inden for finans og sundhedspleje. Med over 500 millioner registrerede brugere på tværs af deres teknologiplatforme, er selskabet kun lige begyndt at konvertere dem til kunder af alle deres bank- og forsikringsydelser.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.