Investorlegende satsede skævt: »Jeg kunne ikke have taget mere fejl«
Stanley Druckenmiller, der var med til knække Bank of England, har med egne ord været for forsigtig i år.
Selv de bedste kan tage fejl. Det er Stanley Druckenmiller, der hører til blandt historiens bedste hedgefondmanagere, et eksempel på.
I et år, hvor det globale aktiemarked målt på MSCI World-indekset er steget med 24 pct., har Stanley Druckenmiller kun lige akkurat sikret sig et to-cifret afkast.
Forklaringen på det magre afkast er, at den succesfulde investor er blevet mere forsigtig og ikke har taget nok risici. Det fortæller han i et interview med Bloomberg.
»Jeg er blevet for konservativ på mine ældre dage. Jeg var velpositioneret, men meget frygtsom,« siger Stanley Druckenmiller.
Stanley Druckenmiller er ellers ikke kendt for at være bange for at tage risici eller lave afkast. Gennem tre årtier skabte han et årligt afkast på 30 pct. Han blev for alvor kendt - eller berygtet - i 1992, da han som George Soros’ højre hånd var med til at knække Bank of England med et stort væddemål mod det britiske pund.
Soros Fund Management satsede mange mia. dollars på, at det britiske pund var overvurderet. Bank of England forsøgte at forsvare pundet, men centralbanken og regeringen måtte til sidst kaste håndklædet i ringen.
Pundet blev devalueret, og Storbritannien blev tvunget til at forlade det europæiske valutasamarbejde, det såkaldte European Exchange Rate Mechanism.
Ifølge nogle skøn kom Soros Fund Management ud af slagsmålet med Bank of England med en fortjeneste på over en milliard dollars.
Én af de ting, der har ramt Stanley Druckenmillers afkast i år, er, at han for et år siden så tegn i markedet, som fik ham til at tro, at der ville komme en hård periode på markederne. Derfor shortede han bl.a. finansaktier, ligesom han gik ind i amerikanske statsobligationer.
»Jeg kunne ikke have taget mere fejl,« siger Stanley Druckenmiller, der nu ser mere positivt på markederne.
»Vi har negative renter i reale termer alle steder og i absolutte termer mange steder. Med denne form for hidtil uset pengepolitisk stimuli er det svært at have andet end et konstruktivt syn på markederne,« siger Stanley Druckenmiller.