Investor

Aktier/middag: FLSmidth sendes i dybet i rødt marked

Morgenstundens tvære humør fortsætter på det danske aktiemarked tirsdag middag, hvor FLSmidth stadig er fordømt til dybet af et rødt C25-indeks.

Det danske eliteindeks er nede med 0,4 pct. til 1282,30 og vender således om på rekordmentaliteten fra mandag, hvor der blev sat lukkerekord i 1287,52.

FLSmidth kunne kort tid inden markedets start meddele, at selskabet skal sige farvel til 500 ansatte, og det har dikteret aktiens udvikling henover formiddagen.

80 af medarbejderne er tilknyttet hovedkontoret i Valby, mens de resterende er fordelt på regionale kontorer verden rundt. FLSmidth har omkring 11.400 ansatte og reducerer altså sit medarbejderantal med omkring 4 pct.

FLSmidth-aktien falder 2,3 pct. til 253,20 kr. og indtager dermed en bundplacering i et eliteindeks, der primært blinker rødt.

De sure miner på markedet skyldes ifølge chefhandler ved Danske Bank Mads Zink, at man har manglet input fra det amerikanske marked, der var lukket mandag, og derfor er præget af negative stemning fra de asiatiske markeder.

- Vi har ikke haft det sædvanlig pejlemarked fra det amerikanske marked. Derfor kigger man mod Asien, og der har markederne været pænt negative, hvor der har været usikkerhed med den kinesiske virus samt lidt nervøsitet omkring Mellemøsten.

- Så der er nogle forskellige ting, der smitter negativt af på et marked, hvor likviditeten er lidt tyndere. Så det er i det lys, vi skal se det i, siger han.

Han spår dog ikke, at den negative stemning nødvendigvis vil fortsætte.

- Jeg ville være overrasket, hvis det, som markedet falder på i dag, vil få markedet ned over mange dage. Men man ved aldrig. Nervøsiteten kan sagtens udbrede sig, men jeg vil være overrasket, hvis den positive stemning, vi har set tidligere, vil blive brudt nu her, siger Mads Zink.

Biotekselskabet Genmab annoncerede mandag efter børslukketid, at det af European Marketing Authorization, EMA, har fået godkendt Darzalex i kombination med Velcade, Thalidomide og Dexamethasone som førstelinjebehandling af knoglemarvskræft.

Genmab har tidligere fået godkendt kombinationen i Japan, og nu har EU-Kommissionen også nikket "ja". Det er retteligt Genmabs amerikanske partner, Janssen, der har licens til at udvikle, producere og sælge produktet på verdensplan.

Genmab-aktien følger de øvrige eksempler i C25-indeks og tager et nøk ned på 0,6 pct. til 1510 kr.

Tirsdag har budt på ølnyt, hvor Bloomberg News har kunnet berette, at salget af øl i Vietnam, der er et stort marked for Carlsberg, siden starten af i år er faldet med 25 pct., efter at strammere regler mod spirituskørsel trådte i kraft.

Carlsberg er repræsenteret i Vietnam med en ejerandel på 17,3 pct. af Habeco, som den danske brygger gennem længere tid har forsøgt at øge ejerandelen i. Aktien falder 1,5 pct. til 1034,50 kr.

HOVSA-NYT FRA NNIT

Uden for C25-indekset kom NNIT mandag eftermiddag i fokus, da selskabet ved en fejl kom til at sende foreløbige regnskabstal for fjerde kvartal 2019 til analytikerkorpset, hvilket betød, at selskabet måtte offentliggøre tallene hurtigst muligt til markedet.

Regnskabstallene viste, at NNIT's overskud og omsætning faldt i fjerde kvartal i forhold til samme kvartal året før.

Omsætningen faldt med 2,7 pct. i de sidste tre måneder af 2019 i forhold til perioden året før, mens overskuddet for fjerde kvartal 2019 lyder på 58 mio. kr. mod 85 mio. kr. i det sammenlignelige kvartal året inden.

Det ringere resultat skal ses i lyset af, at ordrebogen vedrørende Novo Nordisk er skrumpet med 27 pct. i kvartalet, oplyste NNIT, imens udviklingen ses fortsætte ind i 2020.

NNIT-aktien steg mandag 3,3 pct. til 130,40 kr., men aktien faldt fra markedsåbning og fortsætter faldet ved middagstid, hvor aktien dykker med hele 14,7 pct. til 111,20 kr.

ANALYTIKERNE FORTSÆTTER MED AT RETTE TIL

Analysenyt har tirsdag præget en række danske aktier, hvor de fleste dog bliver trukket ned af markedets negative takter.

Novozymes har fået lagt 7 pct. på sit langsigtede kursmål af Credit Suisse. Det lyder nu på 340 kr. mod 318 kr. "Outperform"-anbefalingen gentages.

Ved middagstid tirsdag er Novozymes-aktien blandt de få, der trodser den negative stemning, og aktien stiger med 1,1 pct. til 328,90 kr.

Novo Nordisk har fået hævet sit kursmål til 465 kr. fra 430 kr. af finanshuset Citigroup. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det fremgår ikke af Reuters, hvilken anbefaling finanshuset har, men finanshuset løftede sin anbefaling til ”køb” i september. Medicinalaktien falder dog 0,4 pct. til 412,35 kr.

Jefferies har taget et nærmere kig på aktien i Coloplast og de danske høreapparataktier. For Coloplast har Jefferies løftet kursmålet med 27 pct. til 800 kr. fra 630 kr. Finanshuset gentager ved samme lejlighed anbefalingen ”hold”. Coloplast-aktien falder 0,3 pct. til 861,20 kr.

Demant får løftet kursmålet til 250 kr. fra 230 kr. hos Jefferies, der gentager anbefalingen "køb". Aktien trodser også de røde takter og stiger 0,6 pct. til 221 kr.

For GN har Jefferies løftet kursmålet til 280 kr. fra 250 kr., mens anbefalingen "underperform" gentages. GN-aktien falder 0,7 pct. til 333,60 kr.

Danske Banks kursmål bliver løftet til 125 kr. fra 110 kr. af det norske finanshus DNB, der gentager anbefalingen "køb".

Finanshuset ABG Sundal Collier har ligeledes rettet til for Danske Bank, hvor kursmålet hæves til 125 kr. fra 120 kr., og her er den uændrede anbefaling fortsat "køb".

Nordea er blevet løftet til 53,02 kr. fra 50,61 kr. af ABG, mens kursmålet for Jyske Bank er løftet med 20 kr. til 260 kr.

Omvendt er kursmålet for Sydbank-aktien, som ABG Sundal Collier anbefaler at sælge, blevet sænket til 120 kr. fra 125 kr.

Danske Bank-aktien stiger med 0,1 pct. til 109,90 kr., og aktien i Nordea falder 1,2 pct. til 54,16 kr.

Jyske Bank-aktien stiger med 0,6 pct. til 255,90 kr., mens Sydbank-aktien falder 1,1 pct. til 147,30 kr.

På samme tid har ABG Sundal Collier sat det langsigtede kursmål for Lundbeck-aktien op til 271 kr. fra 235 kr. Aktien stiger med 0,2 pct. til 278,50 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.