Serier

Investorer vender tilbage til vækstlande

Covid-19 pandemien vil ikke slippe sit tag i verden. Alligevel begynder fjernøstlige lande at åbne op. Bnp-væksten stiger, og inden længe kommer investorerne igen.

Corona rammer verden

Den 9. november offentliggjorde Filippinerne bnp-væksten for 3. kvartal. Den årlige vækstrate på 7,1 pct. var en glædelig overraskelse, da forventningen for blot en måned siden var helt nede omkring 6,5 pct. Det overordnede billede viser i bund og grund en økonomi, der åbner op igen, og det er selvfølgelig meget gode nyheder for den filippinske befolkning. Mange internationale investorer har reduceret deres allokering til emerging markets økonomier under covid-19-krisen, så for disse investorer er opvågningen i den filippinske økonomi også et interessant pejlemærke.

For at blive i det globale helikopterperspektiv et øjeblik, så er det åbenlyst, at pandemien ikke er overstået endnu. Frem- og tilbageskridt er utroligt ulige i øjeblikket, hvor pandemien er f.eks. tiltagende i Europa. Omvendt forsøger mange asiatiske økonomier at åbne så meget op som muligt, da vaccinationerne nu skrider frem - om end langsomt. Den sande årsag til den delvise genåbning i en række lande er dog ganske enkelt også et økonomisk hensyn...

Læs også
Top job