Serier

Inflationen er nu en risiko for investorer

Inflationen stiger hver måned i USA og Europa. Den stigende risiko er, at det er usund inflation, samt at inflationen ikke falder til ro som forventet.

Corona rammer verden

I første kvartal i år opstod der uro i finansmarkederne grundet bekymring om en stigende inflation, men diskussionen havde fokus på efterspørgselsskabt inflation. Min vurdering af den primære årsag til den øjeblikkelige stigning i inflationen er, at det skyldes mangel på udbud og altså ikke en inflation, der drives af efterspørgsel grundet overophedede økonomier. Der er forskel i de to former for inflation, og desværre er udbudsskabt inflation ikke de bedste nyheder for finansmarkedet.

For meget inflation er aldrig godt, men i situationen med for stor efterspørgsel er det et udtryk for, at efterspørgslen og den økonomiske aktivitet er for høj i forhold til den aktuelle kapacitet. Også i dette scenarie vil renterne stige, men omvendt stiger indtægterne samtidigt i den private sektor, herunder hos virksomhederne. Den stigende rente vil eventuelt forstyrre aktiemarkederne, men virksomhedernes stigende omsætning og profit vil kompensere og dermed tilfredsstille investorerne...

Læs også
Top job