Investor

Verdens rigeste familier satser på USA

Der er gode chancer for, at de bugnende formuer kan vokse endnu mere i Guds eget land.

USA har, siden finanskrisen ebbede ud, været den primære trækkraft i den globale økonomi, og verdens rige satser fortsat på, at de amerikanske selskaber vil hjælpe dem med at øge deres formuer. Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at mindst et dusin kapitalforvaltningsselskaber i løbet af de seneste to har år åbnet amerikanske kontorer med henblik på at tiltrække kapital fra formuer genereret i Europa, Asien og Sydamerika.

Baggrunden for de rige familiers fokus på USA er den amerikanske centralbanks aggressive pengepolitik, skifferolieboomet, der sænker energiomkostningerne, og forbedrede balancer hos de amerikanske virksomheder, hvilket giver dem en fordel frem for virksomheder placeret i andre regioner.

Patrick McCloskey fra Aeterna Capital Partners udtaler, at de rige familier leder efter diversificering og en større eksponering mod USA. Yderligere pointerer han, at mange familier forsøger at generere afkast i et miljø med meget lave renter, og de kigger derfor efter unikke måder at gøre det på.

John Benevides fra CTC myCFO, der er en del af Bank of Montreal, udtaler, at der er mange penge på sidelinjen, klar til at blive sat i arbejde fra familier, der har taget pengene ud af markedet under finanskrisen eller har et selskab, som genererer en masse indtjening.

Overfloden af kapital skaber dog det problem, at de gode tilbud er svære at finde, hvor prismultiplerne for kapitalfondenes opkøb i USA nu er på niveau med 2007.

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.