Investor

Aktier middag: Genmab lyser op på nyhedstynd dag

Genmab leverer eneste selskabsspecifikke for C20-selskaberne nyhed i mandagens handelstynde aktiemarked, og medicinalaktien placerer sig tæt på toppen af eliteindekset med en kursstigning på 2,6 pct. til 266,50 kr.

Mandag morgen meddelte Genmab, at samarbejdet med GlaxoSmithKline (GSK) om kræftmidlet Ofatumumab overdrages til det schweiziske medicinalselskab Novartis. Novartis indgik tidligere på året en aftale om at købe alle GSK's onkologi-produkter, herunder Ofatumumab. Aftalen betyder, at Genmab ikke har nogen finansieringsforpligtelser for Ofatumumab efter i år.

Hos Danske Banks chefaktiehandler, Mads Zink, giver nyheden ikke anledning til større handelsinspiration.

- Det er ikke fordi, det skal betyde det helt store. Men markedet tolker det positivt. Vi vurderer det som forholdsvist neutralt, bemærker Mads Zink.

Jyske Bank løfter sin anbefaling af Genmab til "køb" fra "sælg".

- Vi ser et tiltagende positivt nyhedsflow relateret til Daratumumab, hvilket vi forventer vil favorisere aktiekursen, skriver Jyske Bank, som opjusterer kursmålet til 300 kr. mod tidligere 200 kr.

Generelt har det danske aktiemarked i formiddagstimerne taget en kovending fra de indledende indeksstigning til et fald til 806,35 mandag middag. Det er 0,4 pct. lavere end slutniveauet i sidste uge. Samme tendens ses på de store europæiske aktiemarkeder, der i sidste uge præsterede årets kraftigste fremgang på ugebasis.

For det danske marked er tilbagegangen mere større. Ikke mindst fordi den indekstunge Novo-aktie falder 2,5 pct. til 262 kr.

- Det påvirker selvfølgelig det danske mareked, at Novo falder 3 pct. lige nu. Men jeg kan ikke give nogen præcis forklaring på, at den falder lige i dag. Hvis du kigger på nyhedsstrømmen omkring Novo, så er der ikke noget, der lige kan forklare, at den skal falde tilbage nu, siger Mads Zink.

- Der er stadig tale om efterdønningen efter resultatet fra sidst uge. Hvis du ser på, hvem der er aktive i Novo lige nu, så ligger udlandet og sælger pænt stærkt ud i den, og det er det, der sætter aktien under pres. Men hvorfor de sælger lige nu, det kan jeg ikke svare på, fortsætter han.

Heller ikke Vestas placering i toppen af indekset med en stigning på 2,8 pct. til 204,30 kr. gives der umiddelbart en god forklaring på, mener Mads Zink.

- Det er en svær morgen at komme med forklaringer. Det er et forholdsvist tyndt mandagsmarked. Der er mange, der bare lige kører med flowet, og da det ikke er så meget, der skal til, så ser du typisk, at nogle aktier reagerer lidt anderledes, end resten af markedet, kommenterer han.

Mandagen eneste Vestas-relaterede nyhed er, at den amerikanske delstat Oklahoma i de kommende år venter at fortage en kraftig udbygning inden for vindenergi, selvom staten før tid har nået målet om ved udgangen af 2015 at have dækker 15 pct. af sit elektricitetsforbrug gennem vedvarende energikilder.

Lige som Vestas er også FLSmidth aktuel med regnskab sidst på ugen, og forventningerne er ikke optimistiske, viser en opgørelse fra Markit over udlånte FLSmidth-aktier. Af de udestående aktier i FLS er 18,2 pct. udlånt, viser opgørelsen. Sædvanligvis lånes aktien for at "shorte" den i håbet om at kunne købe den billigere tilbage på et senere tidspunkt.

Mandag sænker Nordea kursmålet til 290 kr. fra tidligere 330 kr. Nordea gentager dog den neutrale anbefaling "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News. Alm. Brand Markets har efterfølgende reduceret kursmålet for aktien til 290 kr. fra 320 kr.

FLSmidth-aktien falder mandag middag 0,9 pct. til 266,50 kr.

Carlsberg får sænket sin anbefaling til "reducer" fra "akkumuler", og kursmålet bliver rykket ned til 535 kr. fra 560 kr. af Handelsbankens analytikere.

- I år henter Carlsberg omkring 30 pct. af bryggeriets driftsindtjening (EBIT) på det russiske marked. Med en så stor eksponering mod det russiske marked er Carlsberg relativt følsom over for udviklingen i den russiske økonomi og valutakursen, konstaterer analytikerne. Carlsberg B-aktien falder 0,2 pct. til 522 kr.

Schouw & Co. har i den sidste formiddagstime offentliggjort sit kvartalsregnskab med opjustering af resultatforventningerne for 2014. Schouw venter fortsat en omsætning på 11,5 mia. kr. til 12,0 mia. kr. Driftsresultatet, EBIT, ses lande i intervallet 625-675 mio. kr. mod tidligere 570-665 mio. kr. og konglomerat-aktien stiger 4,4 pct. til 274,50 kr.

Mandagen byder også på regnskaber fra Lån & Spar. Banken har en forventning om at nå en basisindtjening før nedskrivninger for hele året på 140-160 mio. kr. Lån & Spar handles mandag middag uændret til 375,0 kr.

MT Højgaard er blevet tildelt opgaven med at færdiggøre stationerne til den kommende metrostrækning, Cityringen. Kontraktsummen er ca. 570 mio. kr., skriver MT Højgaard i en meddelelse og tilføjer, at opgaven blev vundet i konkurrence med to tyske bygge- og anlægsvirksomheder.

Højgaard Holding og Monberg & Thorsen får nedjusteret kursmålene hos Danske Bank, efter at selskabet fredag meddelte, at man ikke fik forlænget kontrakten på arbejde på Thule Airbase.

Højgaards kursmål rykkes ned til 250 kr. fra 280 kr. og Monberg får rykket kursmålet ned til 315 kr. fra 335 kr. De to B-aktier handler mandag middag med fald på henholdsvis 0,5 pct. til 207 og 3,7 pct. til 260 kr.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.