Investor

Aktier middag: Novo mildner faldet i dansk eliteindeks

Novo Nordisk-aktien borger torsdag middag for, at indekset for de danske eliteaktier lider en mindre grum skæbne end de store europæiske indeks, der falder 0,6-0,9 pct. C20 Cap-indekset nøjes med et mindre fald på 0,2 pct. til 800,4 efter et forbigående flirt med status qou og en kortvarig udflugt til 789,50 i den indledende handel.

- Novo er stort set uforandret i dag, konstaterer chefaktiehandler i Dansk Bank, Mads Zink som den afgørende faktor i det danske forspring.

- Jeg tror, at hvis du renser for Novo, så ligger vi nogenlunde som de andre, vurderer han.

Novo-aktien ligger torsdag middag uændret i 264,50 kr.

Novo Nordisk kan være påvirket af, at den store franske konkurrent, Sanofi, venter et uændret til let stigende salg i sin diabetesforretning over de kommende fire år. Langtidsprognosen kommer, efter at Sanofi skuffede aktiemarkedet fælt i slutningen af oktober med sit regnskab for tredje kvartal.

Men Novo er ikke den eneste årsag.

- Hvis du kikker på Europa, så er det bankerne, der trækker pænt ned. Og bankerne vægter tungere i de europæiske indeks end i det danske - det er også en forklaring på det, supplerer Mads Zink.

Torsdag middag falder de tre C20-banker med 0,1 pct. til 161,90 kr. for Danske Bank, 0,8 pct. til 73,55 kr. for Nordea og med 1,0 pct. til 303,70 kr. for Jyske Bank.

Blandt C20-aktierne med en positiv udvikling ses torsdag Carlsberg, der begunstiges af nyheden om, at det russiske forbund mod alkoholreklamer er ophævet. Det er "rigtig godt" for Carlsberg, siger bryggerikoncernens kommunikationsdirektør, Jens Bekke, til Ritzau Finans.

- Det giver nye muligheder for at tale med forbrugerne direkte, slår han fast.

Bryggeriaktien stiger 0,4 pct. til 515 kr.

Helt i toppen af eliteindekset befinder Pandora sig med en kursstigning på 0,9 pct til 493 kr. uden egentlig nyheder til at forklare udviklingen.

Mærsk-aktierne falder henholdsvis 1,1 pct. til 12.230 kr. for A-aktien og 0,8 pct. til 12,560 kr. for B-aktien.

- I dag er der en artikel i Børsen om, at den lave oliepris kan tvinge Maersk Oil ud af Angola, og det bliver der snakket en del om. Der er bare ikke noget nyt i artiklen. Det sagde de allerede på deres kapitalmarkedsdag. Men det giver altid noget fokus, når der er noget medieomtale. Men der er ikke noget nyt i det, og det er også derfor, at kursen ikke reagerer så meget på det, fastslår Mads Zink

Generelt er der fortsat regnskaberne, der trække opmærksomheden, også blandt C20-selskaberne, selv om ingen af dem er aktuelle med regnskabsmeddelelser torsdag.

- Men du er stadigvæk så tæt på de regnskaber, der kom i sidste uge, og vi ser, at du sjældent handler på dagen for selve regnskabet. Der går nogle dage eller uger, hvor investorerne skal have deres positioner på plads. Og det er den periode, vi er inde i nu. Der er pæn interesse oi mange fondskoder, konstaterer Mads Zink.

Uden for C20-indekset byder torsdagen på flere specifikke nyheder med regnskaber fra Alm. Brand, ØK og Brøndby før åbningstid.

Alm. Brands regnskab viste tilbagegang i tredje kvartal af 2014 på grund af negativt investeringsresultat, der modvirkede en ellers god udvikling inden for skadesforsikring, der dog måtte kæmpe med udgifter til skybrud.

ØK nedjusterer forventningerne til hele 2014. Koncernens EBITDA før særlige poster ventes nu at blive 90-100 mio. mod tidligere 105-125 mio. kr.

Alm. Brand sætter sig 2,1 pct. til 33,30 kr, mens ØK dumper hele 8,0 pct. til 52,0 kr.

Nettoomsætningen i Brøndby IF er steget 13 pct. og udgør i det første ni måneder af i år 95,2 mio. kr. mod 84,3 mio. kr. Aktien stiger 2,3 pct. til 2,2 kr.

Flere aktier har fået kursmål er blevet revurderet af analytikerne

Lundbeck har fået kursmålet nedjusteret af Deutsche Bank 175 kr. fra 180 kr. GN Store Nord får sænket anbefalingen til "equal-weight" fra"overweight" af finanshuset Barclays. Og Matas' kursmål hæves til 160 kr. fra 145 kr. af Jyske Bank.

Lundbeck-aktien daler 0,1 pct. til 126,50 kr., mens GN Store Nord falder 0,9 pct. til 127 kr. , og Matas reagerer med en stigning på 1,2 pct. til 132 kr.

Rockwool leverer regnskab for tredje kvartal efter børslukketid. Nøgletal har hen over sommeren vist en lidt mere afdæmpet økonomisk udvikling end ventet på de for Rockwool store markeder i eksempelvis Frankrig, Holland og Tyskland, hvilket kan have forplantet sig i bygge- og renovationsmarkedet.

Analytikerne er dog optimistiske for helåret - og også mere end selskabet selv. Rockwool venter et årsresultat på 127 mio. euro, mens konsensus blandt ni analytikere adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans er en bundlinje på 138 mio. euro.

Rockwools B-aktie løftes 2,0 pct. til 833,50 kr.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.