Investor

Obligationer: Renten tog endnu et dyk

Tirsdag eftermiddags store nøgletal fra USA formåede ikke at vende kursen for de danske renter, der endte tirsdagens handel klart lavere.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2025 lukkede i niveauet 0,99 pct. efter et fald på 4 basispoint.

Der var også rentefald at spore på de fleste øvrige europæiske obligationsmarkeder. De toneangivende renter i Storbritannien, Frankrig og Tyskland faldt med henholdsvis i omegnen af 4, 5 og 3 basispoint.

Rentefaldene tilskrives blandt andet, at stemningen på finansmarkederne generelt er god og har været det siden fredag, hvor chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, indikerede, at banken er parat med flere lempelser for at få gang i den europæiske økonomi.

Fra morgenstunden fik investorerne samtidig bekræftet et sløvt væksttempo i den tyske økonomi. Målt i forhold til kvartalet før voksede den tyske økonomi med 0,1 pct. ifølge sæsonjusterede og reviderede tal. Økonomerne havde netop ventet en vækst på 0,1 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Kvartalet før var der en negativ vækst på 0,1 pct.

Alt imens går det godt i USA. Først viste tal for BNP-væksten, at den amerikanske økonomi buldrede fremad i årets tredje kvartal. Opgørelsen viste en vækst på 3,9 pct. regnet på årsbasis med en vækst på 2,2 pct. i privatforbruget.

Oprindeligt var væksten rapporteret til 3,5 pct., og markedet havde ventet en revidering til 3,3 pct. vækst.

- Der er fuld fart på amerikansk økonomi. Væksten er blandt andet drevet af pæn vækst i det private forbrug. Lageropbygning har også bidraget til væksten. Det kan betyde, at væksten går lidt ned i fjerde kvartal, men vi forventer ikke desto mindre, at væksten fortsat vil ligge over trend i de kommende kvartaler, vurderer chefstrateg i Danske Bank Frank Øland Hansen.

Derefter var det tid til tal for forbrugertilliden i USA, der til gengæld ikke var så høj, som økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet. I november faldt forbrugertilliden til 88,7 fra 94,1 måneden før. Der var ventet en stigning til 96,0.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.