Investor

Aktier Europa: Investorer har øjnene rettet på OPEC-møde

Investorernes fokus hvilede torsdag på OPEC-forhandlingerne i Wien. Flere aktører har tidligere vurderet, at nogle OPEC-lande såsom Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emiraters kan se gennem fingre med en lav oliepris over et til to år for, at investeringerne i dyre oliefelter reduceres, og dermed at olieproduktionen på den lange bane reduceres.

Udfaldet af mødet kan være af stor betydning for den globale økonomi. Det europæiske aktiemarkeder har indtaget en afventende position, og indeksene handles i de fleste lande i moderate plusser.

Venezuela vil foreslå, at olieproduktionen sænkes, og landets udenrigsminister Rafael Ramirez mener, at alle bør sænke deres produktion, da oliepriserne er blevet for lave for alle.  Ecuador tilslutter sig forslaget om en produktionsreduktion, lyder det ifølge Bloomberg News. De Forenede Arabiske Emiraters meddeler, at den langsigtede udvikling er mere vigtig end priserne på den korte bane. Kuwaits olieminister udtaler, at han ikke ved, om der er støtte til en produktionsreduktion. Tidligere har OPEC-dominerende Saudi Arabien indikeret, at landet ikke tilslutter sig en produktionsreduktion.

Ruslands næststørste olieproducent Lukoil har meddelt, at selskabets nettoresultat i 3. kvartal, næsten faldt til det halve i forhold til samme periode i fjor. Selskabet giver de lavere oliepriser, en svagere russisk rubel samt afskrivninger på en række vestafrikanske efterforskningsprojekter skylden. Lukoil-aktien faldt 0,4 pct. i Moskva. Selskabet, som er ramt af sanktionerne fra USA og dets allierede, har netop optaget et lån på 63 mia. rubler (1340 mio. dollar) fra Sberbank.

Den norske storbank DNB angav i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag, at banken er klar med en række nye målsætninger. DNB falder 2,2 pct. til 122,4 nkr. i et negativt norsk aktiemarked torsdag. Banken angav, at den har en langsigtet ambition om at hæve dividende pay-out-ratio fra de nuværende 20 pct. til op mod 50 pct.  Herudover ønsker banken at opnå egenkapitalforrentning på over 12 pct. samt en cost/income ratio på omkring 40 pct. i 2017. Banken forventer at op leve op til kapitalkravene på 13 pct. i 2016.

Den svenske producent af maskiner til strålebehandling, Alekta, kom torsdag med regnskabstal for 2. kvartal, hvilket sender selskabets aktiekurs ned med 2,6 pct. til 71,95 skr. Nettoomsætningen blev 2,57 mia. skr., hvilket var klart under estimatet på 2,73 mia. skr., mens Ebita-resultatet blev på 397 mio. skr., hvilket var under konsensusforventningerne på 455 mio. skr. For 2015 ventes en vækst i Ebita-resultat på omkring 10 pct., mens salgsvæksten i lokal valuta ventes at blive 7-9 pct. Selskabets administrerende direktør udtalte i forbindelse med regnskabsaflæggelsen, at den lavere vækst kun var et midlertidigt problem. Elekta hører til blandt verdens største producenter af maskiner til strålebehandling af kræft.

Seadrill kommer igen skidt fra land og aktien falder med 2,7 pct. til kurs 112,9 nkr., efter at den onsdag dykkede med 18 pct., idet borerigsselskabet suspenderede sine udbyttepolitik i et svagt regnskab. Det skabte bekymringer for udsigterne i branchen, idet investorerne afventer effekten fra de lave oliepriser på olieselskabernes investeringslyst. Seadrill-aktien er samlet faldet med 22,1 pct. på to dage. Nordea ser ikke nogen fremadrettet kurstriggere for Seadrill-aktien, og Nordea sænker sit kursmål på Seadrill til 99 nkr ifølge Bloomberg News.

Deutsche Bank vil ifølge Bloomberg News opstarte aktiviteter i Finland. Ekspansionen vil blive påbegyndt 1. december. Ifølge selskabets administrerende direktør for bankens nordeuropæiske enhed Jan Olsson, vil der være tale om en nyoprettet investeringsafdeling. Deutsche Bank falder torsdag 0,14 pct. til 26,23 euro

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.