Obligationer åbning: Holder sig tæt på rentebund
Efter en begivenhedsrig dag tirsdag kan der være en ny en af slagsen i vente onsdag, hvor der igen vil være fokus på udviklingen i olieprisen, rubel-kursen og Rusland i det hele taget - og den mulige påvirkning af den bredere økonomi.
Læg dertil afslutningen af rentemødet i den amerikanske pengepolitiske udvalg - Federal Open Market Committee - der efter danske lukketid vil løfte sløret for, om den udelader formuleringen ”en rum tid” om tidshorisonten, før den første normalisering af renten vil finde sted. Hvis formuleringen bliver ændret, kan det det sende renten op. De fleste markedsdeltagerere venter dog, at pengepolitikken vil blive fastholdt.
Dagen er der blevet indledt med marginale forskydninger for de danske obligationer. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation blev tirsdag banket ned i 0,87 pct. - det laveste renteniveau nogensinde for papiret - i investorernes søgen efter sikkerhed. Onsdag morgen handler renten på papiret næsten uændret i 0,88 pct.
Markedsdeltagernes øjne hviler fortsat tungt på olieprisen og rubel-kursen. Prisen på en tønde Brent-olie til levering i februar er faldet 0,4 pct. til 59,80 dollar, men den var tirsdag dog helt nede at vende i 58,5 dollar, da den havde det værst.
Rublen har onsdag morgen rettet sig, efter at den tidligere på morgenen lå svækket. Mod euro er den blevet styrket 1,7 pct. til 83,5 rubler. Da panikken var på sit - i hvert fald foreløbige - højdepunkt tirsdag var kursen helt oppe 100 rubler per euro.
- Vi venter, at de danske obligationskurser vil være godt understøttet i dag. Vi venter dog et ikke de helt store bevægelser inden, at markedsdeltagerne har set, hvad den amerikanske forbundsbank har at sige i aften, skriver Sydbank i sin morgenberetning.
Udover selve rentemødet kommer Federal Reserve med sine nye økonomiske forventninger. De kan ifølge Sydbank give en ide om, hvornår den første renteforhøjelse vil komme i USA.
På nøgletalskalenderen onsdag findes også forbrugerpriser fra både eurozonen og USA.
Ritzau Finans