Investor

Carlsberg steg sammen med 17 andre i C20 Cap

Fredag herskede en gennemgående positiv stemning på det danske aktiemarked, hvor Carlsberg fortsat er presset af den urolige økonomiske situation i Rusland.

Overordnet set var det en solid dag for C20 Cap, hvor 18 ud af 20 eliteaktier lukkede med plusser. C20 Cap-indekset lukkede 0,8 pct. højere i indeks 803,87, mens det fra morgenstunden næsten var oppe i indeks 810.

- Vi startede rigtig positivt op på baggrund af stigningerne i USA og Asien, og det momentum har vi mistet lidt af i løbet af dagen. Jeg vurderer, at mange af investorerne tager lidt af gevinsterne hjem, for der er ikke noget, der ellers retfærdiggør de mindre stigninger, lyder det fra Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Den gode stemning på aktiemarkederne kan tilskrives mere stabile oliepriser, mens de økonomiske kvaler i Rusland er blevet dæmpet en kende siden den kaotiske dag tirsdag.

Carlsberg, der har været hårdt ramt af uroen i Rusland, oplevede et lille plus, da aktien steg 0,6 pct. til 478,4 kr.

- Udfordringerne i Rusland er fortsat kæmpe store, og så længe de er det, vil Carlsberg være under pres, sagde Mads Zink, der er chefaktiehandler i Danske Bank, tidligere på dagen fredag.

Fredag eftermiddag annoncerede Vestas en ny ordre i Tyrkiet på 34 MW. Ordren omfatter også en otteårig serviceaftale (AOM 4000). Leveringen af møllerne ventes at finde sted i tredje kvartal 2015 med idriftsættelse i fjerde kvartal samme år.

Vestas steg 1,7 pct. til 228,3 kr.

Containerraterne er igen på retur, efter at raterne i sidste uge ellers steg for første gang i fem uger. Det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index, der er sammensat af raterne på forskellige ruter ud af Shanghai, faldt således med 1,3 pct. til 1120,33 for denne uge, efter at indekset steg med hele 23,6 pct. i sidste uge.

Umiddelbart efter nyheden faldt Mærsks B-aktie, men den fik senere kæmpet sig tilbage og endte 0,6 pct. højere til 12.150 kr.

Dagens helt store selskabsspecifikke nyhed skulle findes uden for elitepapirerne. Torsdag aften kom der nemlig nyt i det nordjyske trekantsdrama om Nørresundby Bank, der nu ser ud til at udvikle sig til et firkantsdrama.

Nordjyske Banks oprindelige fusionsplan med Nørresundby blev blokeret af Spar Nord, der ejer over 50 pct. af Nørresundby Bank og selv ønskede at overtage banken.

Nu har Nordjyske kastet sig tilbage ind i kampen med et tilbud til Nørresundby-aktionærerne, der lyder på 335 kr. kontant og én Nordjyske Bank-aktie per aktie i Nørresundby Bank. Det svarer til 446 kr. per aktie, hvor Spar Nords tilbud svarer til omtrent 424 kr. per aktie.

Dramaet er udvidet til at involvere fire parter, da Spar Nords store rival mod syd, Jyske Bank, har valgt at garantere en emission i Nordjyske Bank på 700 mio. kr., der skal betale for købet, samt stille en kassekredit til rådighed.

Den fornyede interesse fik Nørresundby Bank til at stige 7,5 pct. til 425 kr., mens Spar Nord, som måske kan tjene på at afhænde sine Nørresundby-aktier, steg 0,9 pct. til 58 kr. Nordjyske Bank faldt 4,5 pct. til 106 kr., mens Jyske Bank steg 1,9 pct. til 306,5 kr., hvilket også endte med at blive den største stigning i C20 Cap.

Simcorp derimod var fredag under pres, efter at selskabet torsdag aften leverede en kraftig nedjustering på omsætningsvæksten og driftsmargin (EBIT). Det er dog rene forskydninger, der ligger bag Simcorps anden nedjustering af forventningerne inden for bare en måned, lød udmeldingen fra Klaus Holse, der er administrerende direktør, til Ritzau Finans.

Simcorp faldt 1,5 pct. til 160 kr.

Malervarerkæden Flügger leverede fredag morgen regnskab for andet kvartal, der bar præg af varmt vejr og VM i fodbold. Flügger omsatte for 510 mio. kr. mod 507 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere, mens salget set over første halvår faldt til 1072 mio. kr. fra 1099 mio. kr. i første halvår af 2013/14.

På bundlinjen løftede Flügger sit nettoresultat til 41 mio. kr. fra 38 mio. kr. i andet kvartal, men det sløje første kvartal trak det samlede halvårsresultat ned til 106 mio. kr. fra 107 mio. kr. et år tidligere. Selskabet fastholder dog forventningerne og venter fortsat en omsætning på cirka 1,9 mia. kr. og et EBIT-resultat i den nedre ende af intervallet 100-120 mio. kr.

Flügger lukkede 2,2 pct. højere til 375 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.