Verdens største pengetank: Her gemmer guldet sig efter brexit
Obligationsrenterne i vækstlande er fortsat attraktive, mener Blackrock.
Verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, har udset sig et investeringsområde, som forvalteren mener kan give kunderne afkast i tiden efter brexit.
For med usikkerhed på aktiemarkedet og obligationsrenter i store dele af verden på vej mod - eller endda under - nul, har briternes farvel til EU ikke gjort det lettere for investorerne at tjene penge
Men ét sted, er mulighederne gode, mener Blackrock, der administrerer formuer for 33.000 mia. kr.
»Obligationsrenterne i emerging markets (vækstlande) har givet robuste afkast i år. Og vi mener, at denne aktivklasse er værd at overveje i dagens post brexit-verden,« skriver Blackrocks globale chefstrateg, Richard Turnill, i en kommentar.
Mens renten på de tyske 10-årige statsobligationer har krydset nulgrænsen efter brexit, og de amerikanske og italienske er røget ned under 2 pct., har renten i emerging markets holdt sig over 5 pct. Og det har den gjort længe. Siden 2010 har renten ikke været under 4 pct., og i lange perioder har den ligget over 6 pct.
Richard Turnills argument, for at obligationerne fortsat vil være attraktive, er, at de fleste risici er sat på pause: Dollarstyrkelse på grund af amerikanske renteforhøjelser, faldende råvarepriser og frygten for Kinas vækst og potentielle valuta-devaluering.
»Segmentet ser stadig attraktivt ud, givet at obligationsrenterne i de udviklede lande forbliver lave. Vi mener, at den relative afkastfordel vil være en vigtig drivkraft for afkastet på emerging markets i andet halvår,« skriver Richard Turnills.