Kan det gå meget værre for Nordea?
Nordea-aktien er faldet med knap 25 pct. i år, og onsdag fremlægger selskabet sit regnskab for andet kvartal.
Nordea har i 2016 præsteret dårligere end noget andet selskab i det toneangivende danske aktieindeks C20 Cap. Investorerne har hakket en fjerdedel af bankens værdi efter møgsagen om involveringen i Panama-skattelyet og et generelt udfordrende rentemiljø.
Derfor mærker Nordea presset fra investorerne, når man onsdag morgen fremlægger sit kvartalsregnskab.
Men Jyske Banks Nordea-analytiker tror ikke, at investorerne har grund til at frygte yderligere kurshug. I hvert fald forventer han ikke de store overraskelser.
»Jeg tror, vi vil se en underliggende positiv trend. Man vil formentlig udtrykke bekymring omkring Norge, og så vil der måske komme nogle kommentarer om brexit. Men jeg forventer ikke de store overraskelser,« siger Thomas Eskildsen.
Bekymringerne om Norge skyldes, at den norske bank DNB i den forgangne uge måtte øge nedskrivningerne betydeligt på grund af oliekrisen. Men Nordea er ikke lige så udsat, fortæller Thomas Eskildsen.
»DNB har en noget højere eksponering mod olie-industrien end Nordea. Olieindustrien udgør 8 pct. af bogen i DNB, hvor det er 2 pct. i Nordea,« siger han.
Analytikerne forventer en omsætning på knap 19 mia. kr. i andet kvartal, hvilket vil svare til en fremgang på 11 pct. i forhold til årets første kvartal. Det viser data indsamlet af Bloomberg. Imens forventer man et overskud før skat på 8,2 mia. kr.
Da briterne stemte sig ud af EU, raslede bankaktierne ned. Siden har de stabiliseret sig, og hos Jyske Bank forventer man ikke, at brexit vil smitte af på regnskabet for andet kvartal.
»Man skal tænke på, at de aftaler, der er i dag, kører videre to år frem. Så det ændrer ikke umiddelbart på de fundamentale forhold, og derfor var den umiddelbare reaktionen på aktiemarkedet nok lidt overgjort,« siger Thomas Eskildsen.
Det forventes desuden, at Nordea vil indtægtsføre salget af Visa Europe, som ifølge Thomas Eskildsen vil tilføre resultatet før skat mellem 145 og 165 mio. euro - hvad der svarer til mellem 1,08 og 1,22 mia. kr.