Sydbank: Stærke humørsvingninger forude
Når regnskaberne for andet kvartal tikker ind fra de store danske selskaber, så vil det bære præg af, at de globale vækstudsigter er afdæmpede blandt andet som følge af briternes beslutning om at forlade EU.
Det konstaterer Sydbank, der forudser store forskelle i humøret fra branche til branche, ligesom det har været tilfældet i de seneste regnskabssæsoner.
- Vækstprognoserne for verdensøkonomien har fået endnu et lille tilbageslag efter brexit. Det efterlader mange cykliske selskaber i et forretningsmiljø med fortsat dæmpede vækstudsigter. Derfor kan der blive langt mellem opjusteringerne fra de cykliske selskaber i denne regnskabssæson, konstaterer aktieanalysechef Jacob Pedersen.
Omvendt venter han heller ikke, at væksten er så svag, at de cykliske selskabers resultatprognoser for alvor bliver udfordret. De cykliske sektorer, der især har det svært, er olie- og mineindustrien, hvor stigende råvare- og oliepriser peger på en vis stabilisering.
Fra de defensive selskaber er der generelt kommet pæne resultater i de seneste år, og Sydbank venter stadig en positiv tone i regnskaberne her fra.
Den samlede konklusion er dog, at regnskaberne under et næppe vil indeholde mange ændringer i forhold til ledelsens syn på fremtiden på den korte bane.
- Vi imødeser en regnskabssæson, hvor relativt få selskaber får behov for at ændre på deres helårsprognoser, skriver Jacob Pedersen.
Sydbank løfter sin prognose for C20 Cap-indekset på 6-12 måneders sigt til 1.000-1.100 fra tidligere 950-1.050.
- Det giver et potentiale på op til 6 pct. - et højere afkast, end vi venter fra de globale aktier i samme periode. Vores forventninger betyder dog også i værste fald kursfald på 12 måneders sigt. Skal de største danske aktier levere en endnu bedre kursudvikling, kræver det væsentlig bedre globale væksttakter, vurderer Jacob Pedersen.
Ritzau Finans