TDC-topchef: Spillet om TDC har kørt i mange år
TDC afviste tidligere på sommeren et opkøbstilbud fra den amerikanske kapitalfond Apollo, og ifølge flere aktieanalytikere har det startet et spil om TDC, hvor både konkurrenter og kapitalfonde kan være mulige købere i den nærmeste fremtid.
Hos selskabets topchef, Pernille Erenbjerg, ser man dog ikke det spil som noget nyt, lyder det efter telekoncernens regnskab for andet kvartal.
- Der har vel et eller andet sted kørt et spil om TDC de seneste mange år. Vi får at se, om det nogensinde fører til noget. Det vigtigste for mig og bestyrelsen er at følge den plan, vi har lagt, som skal skabe mest værdi for vores aktionærer og kunder, og det viser vi her i kvartalet. Hvad forskellige mennesker så mener at vide, gætter på, eller tror de har hørt, det må de sådan set selv om, siger hun.
Flere iagttagere har peget på konkurrenten Telia som en mulig køber, mens blandt andre teleeksperten John Strand har nævnt en kapitalfond som en byder.
Pernille Erenbjerg vurderer ikke, at der vil være den store forskel i hendes arbejde, uanset om TDC forbliver børsnoteret eller opkøbt af en kapitalfond og afnoteret. TDC var for få år siden ejet af et konsortium af kapitalfonde.
- Der er fordele og ulemper ved enhver ejerstruktur, og jeg har efterhånden prøvet de fleste, der findes. Jeg tror egentlig, at vi skaber mest værdi på både aktionærer og kunder ved at fokusere på vores strategi, siger hun.
En kapitalfond ville for eksempel kunne spare udbytterne i en periode, hvilket kunne give plads til at investere flere penge i at udvikle forretningen, men de muligheder har allerede været diskutere tidligere, fortæller TDC-topchefen.
- Hvis det var sådan, at vi mente, at der kunne skabes mere værdi ved at investere yderligere, så har bestyrelsen muligheden for at skrue op for gælden eller droppe vores nuværende kreditvurdering.
- Det var punkter, som vi diskuterede, da vi lagde vores nuværende strategi, men jeg mener, at vi har nået passende niveau, hvor vi kan investere, hvad vi skal, og samtidig få et afkast på de penge.
- En kapitalfond vil også skulle skabe et afkast, selv om den måske ikke skal have det "up front" i form af et udbytte, så jeg tror ikke, at det ville så markant anderledes ud med en anden ejerstruktur, siger hun.
TDC har en gæld på omkring 25 mia. kr. Gælden har været til den høje side, efter at selskabet tilbage i 2014 betalte knap 13 mia. kr. for det norske tv-selskab Get.
TDC har en markedsværdi på knap 30 mia. kr. Aktien koster onsdag 36,70 kr. og har været stigende, siden at historien om det afviste købstilbud kom frem tidligere på sommeren.
Ritzau Finans