Investor

Vestas efter brat børsoptur: Gigantordre stadig langt væk

Der er ikke indgået nogen aftale, men man arbejder i øjeblikket på at underskrive en hensigtserklæring, lyder det fra Vestas - der slet ikke ville have meldt ud om ordren endnu.

Artiklens øverste billede
Vestas er kun ved at forhandle en hensigtserklæring, og ikke en reel ordre på plads i Egypten.

Vestas blev på kort tid mere end 3 mia. kr. mere værd oven på nyheden om, at Vestas var tæt på at indgå en ordre på 2,2 gigawatt med Egypten. Der var bare et lille problem med den måde, historien blev udlagt i medierne. Den holdt ikke helt. Og det var slet ikke meningen, at den skulle være sluppet ud nu.

Det forklarer Michael Zarin, der er Head of External Communications & Media Relations i Vestas til Finans Investor.

»Den rigtige historie er, at vores CEO er på vej til Egypten for at fortsætte forhandlingerne om en hensigtserklæring, og målsætningen er at få underskrevet en hensigtserklæring om et samarbejde, der potentielt kan blive op til 2,2 gigawatt. Vores CEO er altså ikke taget derned for at underskrive en aftale,« siger Michael Zarin.

Inden nyheden kom ud, blev Vestas-aktien handlet i kurs 549. Nyheden fik dog investorerne til at sende kursen op i 566 kr. pr. aktie, inden den lukkede dagen i 565 kr. pr. aktie, hvilket svarer til en stigning på 4,82 pct. for dagen.

Ifølge Michael Zarin indikerer dagens udmelding om forhandlingerne, at der er fremskridt at spore i forhandlingerne om hensigtserklæringen, og intet andet.

»Vi er ikke tæt på en ordre på 2,2 gigawatt i Egypten, og hvis vi det bliver til noget, så vil det ikke resultere i én enkelt ordre på 2,2 gigawatt, men flere mindre ordrer, som vil komme løbende. Vores plan var at udsende en pressemeddelelse om hensigtserklæringen senere,« siger Michael Zarin.

I Sydbank undrede Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef sig en smule over, at Vestas ikke havde sendt nogen oplysninger til fondsbørsen. Men han påpegede dog, at Vestas har en politik om ikke at sende oplysninger om ordre til fondsbørsen med mindre de overstiger 200 megawatt. Samtidig påpegede han, at det kan være svært at vurdere, hvornår man skal oplyse fondsbørsen i en sag om en hensigtserklæring.

I Vestas har man et helt klart svar på, hvorfor man ikke sendte oplysninger om den eventuelle hensigtserklæring til fondsbørsen.

»Der var ikke noget at oplyse om, og vi har ikke pligt til at oplyse om hensigtserklæringer,« siger Michael Zarin.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.