Investor

SAS er flyvende - og det er svenskernes skyld

Aktionærerne i SAS har fået en kursstigning på 4 pct. at trøste sig med efter et særdeles udfordrende år på aktiemarkedet.

Artiklens øverste billede
Medarbejdere i den svenske stat er klar til at sætte sig om bord på SAS' fly. Foto: Johan Nilsson

Flyselskabet SAS og den svenske stat er blevet enige om at forlænge den aftale, der betyder, at de to statslige institutioner Statens Inköpscentral og Kammarkollegiet flyver med SAS på udenrigsrejser.

Aftalen løber i to år, og investorerne har umiddelbart taget godt imod nyheden. Herhjemme stiger SAS-aktien på den gode side af 4 pct., mens aktien er oppe med 2,7 pct. på den svenske børs.

Dermed får SAS-aktionærerne et lille plaster på det åbne sår, som har blødt gennem hele 2016, hvor kursen er faldet med 27 pct.

»Vi er stolte over, at den svenske stat vælger at forny aftalen med os,« udtaler den globale salgsdirektør i SAS, Annelie Nässén.

SAS har for nyligt oprustet på langdistanceruterne og bl.a. igangsat sin største satsning i USA og Asien i flyselskabets 70-årige historie.

Flyselskabet kommer med regnskab for tredje kvartal i denne uge. I 2012 var selskabet ved at gå konkurs. Men en aftale om nye løn- og arbejdsvilkår for selskabets ansatte fik reddet SAS i sidste øjeblik. Og ifølge SAS-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank er SAS vædentligt bedre flyvende, end selskabet har været tidligere.

»Finansielt og strukturelt står de bedre, end de har gjort tidligere. Og de kommer formentlig ud af indeværende regnskabsår med et overskud. SAS-brandet vil stadig være her om fem år. Det er et meget stærkt brand,« sagde Jacob Pedersen for nyligt til branchesitet check-in.

I år har SAS været ramt af omfattende strejke, som har været med til at gøre investorerne negative. Det seneste kvartalsregnskab skuffede, og omsætningen faldt, på trods af at SAS havde sparet 800 mio. kr. på brædnsstof. En af SAS' helt store udfordringer er faldende billetpriser - alene i 2. kvartal af 2016 faldt billetpriserne 10 pct.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.