Investor

Nu bliver der hamstret kontanter i Schweiz

Flere og flere i alpelandet opbevarer kontanter uden for bankerne, og det har ført til en stor stigning i efterspørgslen efter at få kontanterne forsikret.

Flere banker i Schweiz har indført negative renter for velhavende kunder og virksomheder. Foto: AP

Det ekstreme renteniveau i Schweiz har fået flere og flere til at hive penge ud af deres bankkonti for i stedet at opbevare dem uden for bankerne. Det udsædvanlig træk skyldes, at centralbanken i Schweiz har sat sin ledende rente til minus 0,75, hvilket er den laveste blandt de største centralbanker i verden, og flere banker har sendt regningen videre til kapitalforvaltere og store selskaber, som har mange penge stående på bankkonti. Det skriver Bloomberg.

Storbankerne UBS og Credit Suisse er blandt de banker, der har indført negative renter for nogle kunder. Det står hen i det uvisse, hvor langt nede i det negative territorium bankerne har sat rente for udvalgte kundegruppe, men de negative renter har haft en effekt. Flere og flere i alpelandet har nemlig trukket penge ud af bankerne, og det har ført til en stigende efterspørgsel på forsikringer...

Læs også
Top job