Airbnb går til kamp mod udlejernes diskrimination
Den kendte udlejnings-app Airbnb indfører nu nye retningslinjer, så udlejerne ikke diskriminerer mulige lejere på baggrund af race, køn, religion eller handicap.
Stigende fokus på diskrimination på baggrund af køn, race og handicap blandt udlejnings-app’en Airbnb’s udlejere, har nu fået selskabet til at udarbejde et sæt retningslinjer, som udlejere frem over skal forpligte sig på.
Det skriver CNN og flere andre medier torsdag.
Det amerikanske selskab, som i august blev vurderet til 30 mia. dollars – svarende til ca. 210 mia. kr. – blev i maj sagsøgt for diskrimination og hyrede kort efter den tidligere chef for den uanfhænge borgerrettighedsorganisation American Civil Liberties Union i Washington, Laura Murphy, til at undersøge, hvor store problemer selskabet egentlig havde.
Torsdag kom rapporten, hvor Murphy selv var skeptisk om, hvorvidt Airbnb var i stand til at gøre det bedre og komme diskriminationen til livs. Møder med udlejere, ofre for diskrimination og ansatte giver hende dog grund til at tro, at diskriminationen kan reduceres betragteligt.
Resultatet af rapporten er, at udlejere fra 1. november skal skrive under på en forpligtelse, som bl.a. går ud på, at man vil leve op til selskabets nye diskriminationspolitik. Lejernes fotos skal gøres mindre, da det også kan føre til diskrimination
Samtidigt vil Airbnb vil også fremover tage ansvar for, at lejere, som føler sig diskrimineret i forbindelse med bookingen eller i dialogen med en udlejer, vil få en ny udlejer, ligesom selskabet vil arbejde på at øge andelen af minoriteter blandt de ansatte og i blandt udlejere.
»Airbnb har forpligtet sig til at fortsætte dette arbejde, og jeg vil personligt holde dem ansvarlige,« skrev Murphy i rapporten.
Ifølge Airbnb’s egen hjemmeside har de over 60 mio. gæster som kan booke overnatninger i 34.000 byer i 191 lande. En rapport fra sidste år viste, 405.000 udlændinge har brugt danske Airbnb-udlejere, mens 337.000 danskere har brugt selskabet i udlandet. 21.000 danske hjem blev i samme periode booket, og typisk tjener den danske udlejer 13.800 ved at leje boligen ud i 22 dage.