Investor

Finanstilsynet advarer: Private har tabt stort på gamblingprodukter

Med aggressive salgsteknikker forsøger udbydere af spekulative produkter at lokke danskere til at indgå væddemål.

Artiklens øverste billede
Mange private investorer er blevet lokket i en fælde af udenlandske udbydere af spekulative produkter. Foto: Astrid Dalum

Private investorer skal holde sig langt væk fra en række spekulative produkter, som i længere tid florerer på nettet. Det er de såkaldte binære optioner, som folk kan investere i, men som forbrugere ifølge Finanstilsynet har tabt store beløb på.

Det går i korthed ud på, at man vædder på, om en valuta eller et råvareindeks enten stiger eller falder i kurs inden for et givent tidsrum. Gætter man forkert, taber man typisk alle sine penge, mens en gevinst oftest vil ligge på mellem 75 og 85 pct. Dermed er det i sagens natur umuligt at vinde på langt sigt.

»Binære optioner er et meget spekulativt produkt, som har langt mere tilfælles med lotteri end med investering. Det har også vist sig, at en række af udbyderne overtræder grundlæggende forbrugerregler. Derfor opfordrer vi forbrugere til at holde sig væk,« siger kontorchef Ulla Brøns Petersen.

Udbyderne kan markedsføre sig i EU-lande, fordi de har fået en tilladelse fra de finansielle myndigheder på Cypern. Udbyderne benytter sig af aggressive salgsteknikker, og Finanstilsynet har været i kontakt med flere, som hoppede på, og som efterfølgende tabte betydelige summer.

»Vi hører fra kunderne, at selskaberne ofte lokker med en startbonus, som man imidlertid først kan få, hvis man selv sætter penge ind. Der er også problemer med at få sit indestående udbetalt igen. Endelig benytter selskabernes telefonsælgere sig af en aggressiv salgsteknik, der overhovedet ikke lever op til reglerne om ansvarlig rådgivning,« siger Ulla Brøns Petersen.

Finanstilsynet og den europæiske tilsynsmyndighed ESMA har gentagende gange taget kontakt til myndighederne på Cypern, uden at det har været muligt at stoppe udbyderne, der også optræder på dansksprogede hjemmesider.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.