Aktier

Europa/aktier: Uro om statsbudgettet sendte italienske aktier ned

Det italienske aktiemarked faldt torsdag og måtte se sig distanceret af de øvrige europæiske aktiemarkeder på grund af bekymring for, at den italienske regering vil annoncere et stort budgetunderskud for næste år.

EU ønsker, at Italien holder budgetunderskuddet på under 2 pct. af bruttonationalproduktet, men avisen Corriera della Sera skrev, at regeringspartierne arbejder på en plan om et budgetunderskud på 2,4 pct.

På Milano-børsen faldt det toneangivende aktieindeks med 0,7 pct. Til sammenligning lukkede det tyske DAX-indeks 0,4 pct. højere, og det britiske FTSE 100-indeks steg med 0,5 pct.

Europa Stoxx 600-indekset steg 0,4 pct., selv om danske Ambu gjorde en overordentlig negativ figur, og faldt mest af alle og med næsten 17 pct. Nedturen fulgte et nedjusteret kursmål og en uændret salgsanbefaling af Nordea.

Europas højdespringer blev svenske Hennes & Mauritz, der steg 11 pct. Det skete på ryggen af tøjkoncernens regnskab for tredje kvartal, der ellers ikke kun var positiv læsning.

Selskabet nåede for eksempel ikke i mål med forventningerne til overskuddet, der var på 4,01 mia. svenske kr. før skat, hvor analytikerne havde regnet med 4,20 mia. svenske kr. ifølge Bloomberg News.

Den svenske erhvervsavis Dagens Industri rådede i øvrigt torsdag investorerne til at sælge H&M-aktien. Avisens analytiker Richard Bråse mener, at de seneste par ugers samlede fremgang på over 30 pct. savner rod i virkeligheden.

Læs også
Top job