Aktier

USA/middag: Teknologi trækker marked i plus

Aktierne i USA stiger torsdag, efter de ellers trak i minus ud på eftermiddagen onsdag. Torsdag er det solide stigninger til teknologiaktierne, som trækker for.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12:30, amerikansk østkysttid, med 0,7 pct., mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, vinder 0,6 pct. Teknologitunge Nasdaq tager spurtpræmien og går op med 1,0 pct.

Investorerne har denne uge en del nyheder, de skal forholde sig til. Onsdag hævede centralbanken som ventet renten og signalerede samtidig en forhøjelse igen senere i år og en håndfuld mere til næste.

STIGNINGER TRODS DISTRAKTIONER

USA's præsident Donald Trump gjorde et par svirp med halen onsdag i forbindelse med FN's generalforsamling. Han fik igen klaget over Federal Reserves rentestigninger, som han "ikke var tilfreds med", for han er en "lav-rente person". Han udtrykte også skuffelse omkring handelsforhandlingerne med Canada, og Kina blev beskyldt for at blande sig i USA's kommende midtvejsvalg.

Alligevel stiger aktierne altså torsdag.

- Det, aktiemarkedet fortæller mig, er, at handel ikke er så stor en sag. Trump forlanger altid at få månen, inden han trækker sin position tilbage og erklærer sejr, siger Jeffrey Saut, chefstrateg hos Raymond James, til Bloomberg News.

Torsdag kan investorerne i USA også - udover en høring i Senatet, hvor præsident Donalds højesteretskandidat er beskyldt for seksuelle overgreb - en håndfuld stærke nøgletal. Den stærke vækst i amerikansk økonomi på 4,2 pct. i andet kvartal blev bekræftet i den endelige opgørelse, og ordrerne på varige goder steg overraskende meget.

TEKNOLOGI TRÆKKER OP

Mest stigende blandt sektorerne er forsyning med 1,4 pct., mens it, som fylder 20 pct. af S&P 500-indekset, følger lige efter med et plus på 1,0 pct.

Sundhedsaktierne fortsætter også op med 0,8 pct. Den har snart set stigninger på 15 pct. her i tredje kvartal.

Kun en af 11 sektorer er i minus. Det er råvarer og materialer, som falder med 0,7 pct.

På selskabsfronten er det store navne som Apple, Amazon, Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, som trækker for. Apple stiger med 2,3 pct. til 225,47 dollar, mens Amazon vinder 1,9 pct. Facebook går op med 2,3 pct., og Alphabet stiger 1,8 pct.

Apple stiger, efter at JPMorgan har indledt dækning af aktien med anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 272 dollar per aktie. Investeringsbanken fremhæver, at Apples serviceforretning er undervurderet, og at den vil støtte op om indtjeningen de kommende kvartaler.

Amazon er desuden i fokus, da detailkæmpen åbner en fysisk butik i New York. Den skal sælge legetøj og husholdningsartikler.

Mest stigende i S&P 500 er dog sygekassen WellCare Health, som vinder 4,4 pct. Aktien stiger på nyheden om, at WellCare vil overtage nogle aktiver fra den større sygekasse Aetna, som sælger fra for at få godkendt sin overtagelse af CVS Health Plans. Når det regner på præsten, som man siger.

DYRE REGNSKABER

I bunden af indekset er det to regnskabsaktuelle selskaber, man finder.

Værst går det for fødevarekoncernen Conagra Brands, som skuffede på både top- og bundlinje, ligesom guidance ikke levede op til forhåbningerne. Aktien falder med 6,3 pct.

Krydstogtselskabet Carnival skuffede også med sin guiadance om et justeret overskud per aktie på 65 til 69 cent i fjerde kvartal. Analytikerne havde regnet med 73 cent på forhånd, og derfor er selv koncernens mest optimistiske bud en skuffelse. Aktien mister 4,6 pct.

Også McCormick falder med 0,9 pct. Ingrediensvirksomhedens regnskab for tredje kvartal viste en omsætning på 1,35 mia. dollar i kvartalet, eller lige under analytikernes estimat på 1,36 mia. dollar. Resultatet per aktie på 1,28 dollar var til gengæld en anelse bedre end de ventede 1,27 dollar.

For aktionærerne i Rite Aid er regnskabet for andet kvartal af 2018/19 umiddelbart rar læsning. Såvel driftsoverskud som omsætning slog analytikerforventningerne, men aktien ligger alligevel let i minus med 0,4 pct.

Læs også
Top job