Aktier

Onsdagens aktier: Vestas i topform på regnskabstung dag

Vestas slog de øvrige regnskabsaktuelle C25-selskaber onsdag med flere længder. De to øvrige, Lundbeck og FLSmidth, endte i hver sin ende af indekset, der samlet steg med 1,6 pct. til indeks 1056,4.

Mens Vestas steg med 7,6 pct. til 461,60 kr., endte Danske Bank ligeledes i toppen med et plus på 6,7 pct. til 144,05 kr.

Tirsdag anmodede storaktionær, A.P. Møller Holding om en ekstraordinær generalforsamling for at få skiftet ud i bestyrelsen. Det betyder et farvel til bankens nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen.

- Stigningen kommer som en reaktion på, at en ny bestyrelse nu er sat i spil. Vi skal lige have en ekstraordinær generalforsamling først - men alt tyder på, at det er en formsag, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

VESTAS GIK FRA MINUS TIL PLUS

De tre C25-selskaber kom alle med tal inden børsen åbnede.

Vestas' resultater var i kvartalet en anelse til den svage side, men forventningerne til helåret blev fastholdt. Investorerne startede med at sende aktien ned, men positive meldinger om prisudviklingen og den ventede aktivitet i 2019 fik aktien til at vende rundt. Og det er da også den gennemsnitlige salgspris for kvartalets nye ordrer, som Martin Munk slår ned på.

- Det er måske ikke så meget regnskabet, som investorerne reagerer på, som de stabiliserede priser. Selv om Vestas tidligere har meldt det ud, så får vi nu syn for sagen, siger Martin Munk.

LUNDBECK I BUND

Også Lundbeck leverede regnskab for tredje kvartal, og selv om det var bedre end ventet på hovedresultaterne og indeholdt en opjustering af forventningerne til både omsætning og driftsindtjening for hele 2018, faldt aktien.

Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, siger, at det hænger sammen med, at medicinalselskabets opjustering ikke var på højde med det ventede i markedet, og at den nye topchef, Deborah Dunsire, ikke var synderligt konkret i sine udmeldinger om opkøb.

- Lundbeck skal bruge flere penge for at løse sine vækstproblemer, og det er en af årsagerne til, at den nye topchef er kommet til, siger Michael Friis Jørgensen.

- At hun ikke kan melde klart ud her og nu betyder, at markedet ikke kan belønne de kortsigtede resultater, vurderer han.

Lundbeck endte med i bunden af C25 og faldt med 3,8 pct. til 289,80 kr.

FLSmidth regnskab for tredje kvartal viste en omsætning og en indtjening under det ventede, mens ordreindgangen til gengæld overraskede positivt.

Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker hos Sydbank, påpeger, at regnskabet ved første øjekast så lidt svagt ud, men når man gravede lidt dybere, var der flere stærke elementer.

- Det, man særligt skal tage med sig fra regnskabet, er den stærke ordreindgang, som også i skyggen af handelskrigen vidner om, at aktiviteten stadig er i bedring særligt i minedivisionen, siger han.

FLS fastholdt forventningerne til helåret om en omsætning på 18-20 mia. kr. og en EBITA-margin på 8-10 pct.

Tirsdag kom Pandora med et skuffende regnskab, og efterfølgende fik smykkeselskabet sænket kursmålet af flere analysehuse. Pandora-aktien faldt onsdag 6,0 pct. til 366,80 kr.

NORDEN STEG EFTER REGNSKAB

Uden for C25-indekset offentliggjorde Norden regnskab, som viste en højere omsætning end i tredje kvartal sidste år, mens indtjeningen til gengæld faldt sammenlignet med perioden sidste år.

Forventningerne til helåret blev fastholdt, og aktien endte som højdespringeren på børsen med et plus på 7,8 pct. til 101,50 kr.

- Norden har haft det svært kursmæssigt. Og når de så kommer med et regnskab, der er godkendt, så stiger kursen, siger Martin Munk.

Køkkenproducenten TCM Groups regnskab for tredje kvartal viste ligeledes gode takter med en nettoomsætning på 202,4 mio. kr. mod 184,8 mio. kr. i samme periode sidste år, svarende til en organisk vækst på 9,5 pct. Nettoresultat steg med 603,4 pct. til 23,0 mio. kr. fra 3,3 mio. kr.

TCM steg 2,5 pct. til 105,60 kr.

Regnskabsaktuelle Columbus steg 2,3 pct. til 16,16 kr., efter tal der viste øget salg via opkøb. It-selskabet fastholdt 2018-forventningerne om en omsætning på cirka 2 mia. kr.

Regnskabet fra Salling Bank viste lav markedsrente og konkurrence i sektoren, hvilket kostede på nettorenteindtægterne i årets første ni måneder. Aktien faldt 0,5 pct. til 218 kr.

Spar Nord fastholdt i sit kvartalsregnskab forventningerne til 2018 om en basisindtjening på 1,3 mia. kr. før nedskrivninger samt et resultat efter skat i niveauet 1 mia. kr. Aktien steg 3,9 pct. til 56,10 kr.

Også AaB og Møns Bank kom med regnskab onsdag. Møns Bank steg 0,8 pct. til 120 kr., mens AaB lagde 0,9 pct. til aktiekursen, der endte på 116,50 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.