Aktier

Onsdagens aktier: Kollegas nedjustering punkterede DSV

En ildevarslende nedjustering fra den amerikanske pakkegigant Fedex fik onsdag investorerne til at gå i en stor bue uden om transportbranchen og danske DSV. Samtidig havde de danske banker det svært, og dermed var scenen sat til en ny nedtur på det danske aktiemarked.

Det danske eliteindeks, C25, faldt for fjerde børsdag på stribe - denne gang med 0,7 pct. til 1023,41. Det samlede fald i denne uge løber dermed op i 2,3 pct.

For DSV bød onsdagen på et fald på 4,7 pct. til 457,40 kr. udløst af negative vibrationer i forbindelse med nedjusteringen fra Fedex.

Den amerikanske gigant bringer pakker ud i store dele af verden og mærker dermed hurtigt, hvis der sker en opbremsning i den globale økonomi. Ud over en nedkøling i Asien, berettede Fedex blandt andet om et kraftigt dyk i Storbritannien som følge af usikkerhed om skilsmissen med EU.

- Meldingen har sat sit præg på DSV-aktien i dag, og vi har også set en afsmittende effekt på DSV's konkurrenter Panalpina og Kuehne + Nagel, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Også Mærsk lå onsdag underdrejet og tabte 1,6 pct. til 8528 kr. målt på B-aktien.

TI ANHOLDELSER I HVIDVASKSAG

For Danske Bank var der atter nyt i hvidvasksagen i Estland. Det estiske politi anholdt ifølge Bloomberg ti personer i sagen om hvidvask knyttet til Danske Bank. Aktien faldt med 2,2 pct. til 134,50 kr.

Også Jyske Bank endte 1,1 pct. lavere i 245,70 kr., og Sydbank, der tirsdag nedjusterede forventningerne på grund af uroen på de finansielle markeder, faldt med yderligere 0,7 pct. til 151,90 kr.

Blandt onsdagens positive islæt var Genmab, der steg 2,1 pct. til 1060 kr.

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex fastholdt niveauet på det amerikanske marked i november, men underliggende steg salget korrigeret for antallet af arbejdsdage.

- Korrigeret for de færre "klinikdage" viser Darzalex en underliggende fremgang på 10 pct. i november i forhold til oktober. Vi anser på den baggrund salget i november som stærkt, konkluderede Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Blandt vinderne var også Simcorp, der steg 2,2 pct. til 461,80 kr., uden at der var kursfølsomt nyt fremme om selskabet.

Det var der til gengæld om Vestas, der faldt 1,9 til 503,40 kr. Vindmøllekoncernen kunne onsdag fortælle, at det har afsluttet sit tilbagekøbsprogram på 1,5 mia. kr. Desuden meldte koncernen om en ordre på 151 megawatt i Brasilien.

PATENT TIL ONXEO

Blandt sidepapirerne steg biotekselskabet Onxeo, efter at selskabet har fået tildelt et nyt patent, der dækker kombinationen af brugen af lægemiddelkandidaten Asidna med enhver Parp-inhibitor i alle lande i EU. Asidna er den mest fremskredne lægemiddelkandidat i Onxeos pipeline, men er stadig på et indledende klinisk stadie - fase 1. Patentet gælder til midten af 2036.

Onxeo endte 5,3 pct. højere i 7 kr.

Læs også
Top job