Aktier

Europa/aktier: Britisk medicinalkæmpe gik til vejrs i positivt marked

En stor samarbejdsaftale med amerikanske Pfizer sendte onsdag det britiske medicinalselskab Glaxosmithkline til vejrs i et i øvrigt optimistisk marked.

En aftale mellem Italien og EU-Kommissionen om det italienske statsbudget faldt i god jord på aktiemarkederne, hvor de toneangivende europæiske indeks generelt lukkede i plus.

Fremgangen kom dog efter flere børsdage med fald, og der var kun tale om forsigtig optimisme op til aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank.

Det brede Eurostoxx 600-indeks lukkede 0,5 pct. højere i 342,03 efter fald mandag og tirsdag på henholdsvis 1,1 pct. og 0,8 pct.

Italienske banker som UniCredit og Intesa Sanpaolo steg 2,8 pct. og 1,9 pct. løftet af meldingerne fra det italienske økonomiministerium om en uformel aftale med EU om næste års statsbudget.

Der var også rift om Glaxosmithkline, der endte over 4 pct. højere på baggrund af aftalen med Pfizer om at kombinere deres forbrugersundhedsforretninger i et fælles joint venture.

Der er i forvejen tale om to giganter på området med varemærker som tandpastaen Sensodyne og gigt- og smertestilleren Voltaren. Glaxo kommer til at sidde på 68 pct. af ejerskabet i joint venturet, der kombineret når et samlet salg på 12,7 mia. dollar.

Onsdagens negative islæt var transportsektoren, der faldt oven på en nedjustering fra den amerikanske pakkegigant FedEx. Deutsche Post lukkede 4 pct. lavere, og danske DSV bakkede 4,7 pct.

Læs også
Top job